Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Prima prelevare de organe, de la începutul pandemiei, la Spitalul Județean Suceava

Joi noapte, 11 februarie 2022, doua echipe de la Bucuresti au prelevat ficatul si corneea de la un pacient aflat in moarte cerebrala in sectia de ATI a Spitalului Judetean “ Sf. Ioan cel Nou “ Suceava. Organele au fost trimise la Bucuresti la Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.

Echipele medicale s-au mobilizat maxim, avand in vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV2 care au facut interventia si mai dificila, asa incat au putut sa dea o sansa la viata si la o crestere a calitatii vietii la persoane care aproape isi pierdusera speranta.

Prelevarea de organe realizata in noaptea precedenta, este prima de la inceputul pandemiei la Spitalul Judetean din Suceava si a cincea de la initierea acestui program la spital.

„Donarea de organe este gratuita si benevola. Se face numai in scop terapeutic. Inseamna suferinta, iubire de semeni pentru unii, un nou inceput pentru altii. O familie care, desi profund indurerata, a ales sa isi ajute semenii prin agest gest remarcabil”; spun reprezentanții spitalului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*