Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Află acum care este cel mai nou trend pentru bărbați în 2022!

Anul 2022 constituie pentru garderoba masculină o întoarcere la eleganță. Marile case de modă pregătesc pentru noile colecții, piese clasice însă în culori vibrante și din materiale neconvenționale, cum ar fi denimul și pielea. Putem spune că anul 2022 aduce un suflu Business Casual reinterpretat ținutelor masculine. Culorile energice vor fi combinate cu croiurile clasice de costum, care vor varia ca și texturi, costumele relaxate stil business vor fi în intregime realizate din denim sau piele. Culorile vor constitui accentele, alături de accesorii care și acestea se vor alinia paletei de culori vibrantă.

Iată care sunt elementele de bază pentru a construi o ținută în trend:

Pentru a construi o ținută armonioasă trebuie să ai puțină grijă la materialele pe care le alegi, croiul și accesoriile care completează tinuta. Pentru a alcătui o ținută business casual ai nevoie de un costum casual, o haină de costum casual, un blazer, un tricou polo sau o camasă simplă, pantofi eleganți sau mai sport și accesorii. Iarna se recomandă a se adăuga un palton clasic sau un trench mai casual, în funcție de preferințe.

Vom începe cu jachetele care pot fi supradimensionate, din denim sau piele.  Dacă dorești o ținută business clasică unde te joci doar cu culorile, trebuie să fii atent la modul în care se așează croiul și chiar să ajustezi haina în funcție de dimensiunile corpului.

Blazerul poate fi într-o culoare țipătoare, neon sau o combinație de printuri colorate, devenind astfel punctul focal al ținutei, asortându-se cu accesoriile ca nuanță și model. 

Topul poate consta dintr-un tricou de culoare vibrantă, sau o cămașă colorată. O altă abordare ar fi ca topul să fie o cămasă din denim sau dacă vrei să îndrăznești mai mult, alegi una de  piele. Dacă tricoul este unul simplu, negru sau bleumarin, în partea de jos poți să adaugi un pantalon de piele sau din denim.

Peste toate acestea, în sezonul rece, poți completa ținuta cu un palton elegant, supradimensionat sau slim, poate chiar de piele sau un trench mai casual. La fel, paltoanele pentru bărbați de la Bigotti.ro pot să constituie piesa principală a ținutei dacă alegem un model cu o culoare mai ieșită din comun sau chiar cu carouri și printuri care să atragă atenția.

În ceea ce privește croiul, te putem juca cu dimeniunile. O idee stylish este să alegi o jachetă sau un palton supradimensionat, iar restul ținutei să fie cambrată. Însă, nu e greșit nici dacă alegi linii clasice, slim, care se așează perfect pe linia corpului și să te joci doar cu notele de culoare. Optiunile sunt diverse și stau la latitudinea fiecăruia în funcție de stilul abordat sau tipul de personalitate.

Pantalonii se recomandă a fi cambrați în zonele necesare, însă pentru un look casual trebuie să fie drepți pe picior și nu slim. Te poți juca și aici cu materialele, fie alegi un material de doc sau daca vrei să te aliniezi trendului din 2022, optezi pentru denim sau piele. Ca și culori poți să alegi o culoare neutră sau una atipică, puternică.

Accesoriile pot să completeze cu succes o ținută sau o pot distruge. Aici, îți poți folosi imaginația și să găsești nuanțe îndrăznețe, care să se asorteze cu elementul central al tinutei. Sau, ai opțiunea să creezi elementul de focus în jurul accesoriilor, lasându-le pe acestea să facă notă discordantă și să stralucească, scoțând outfitul din anonimat. Principalele accesorii care conturează trendul în 2022 sunt ceasul, batista de la piept, manușile de piele, pălăria casual, bretelele și șosetele de culoare vibrantă .

Pantofii trebuie să fie mereu impecabili. Nu degeaba se spune că primul lucru pe care îl observăm la ceilalți sunt pantofii. Oricât de perfect compusă ar fi vestimentația, dacă perechea de pantofi aleasă nu o complimentează în mod corect, totul este în van. Anul acesta trendul oscilează între încălțămintea sport la o ținută casual sau un pantof clasic elegant, în funcție de momentul zilei, propriul stil sau evenimentul la care participi.

Noul trend lasă loc de mișcare tuturor stilurilor. Astfel, poți integra cu ușurință în garderoba ta elemente ce țin de propunerile anului 2022 și poți să fii stylish în orice sezon.

Sursa foto: unsplash.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*