Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Cum creezi un dormitor minimalist care te va ajuta să te detașezi de haosul exterior?

Crearea dormitorului într-un stil minimalist poate părea complicată, mai ales dacă nu ai un spațiu foarte generos, iar acesta este plin de foarte multe lucruri pe care nu știi unde să le depozitezi. Ei bine, aglomerarea de obiecte îți pot accentua stresul sau te pot face să te simți copleșit, fapt care nu te va ajuta să obții relaxarea și confortul de care ai nevoie.

Iată mai jos 5 modalități prin care poți oferi dormitorului tău un design minimalist

 

 

  • Alege patul înainte de toate 

 

Nu te gândi cu prioritate la elementele de design pe care le vei integra în dormitorul tău. Alege mai întâi patul, principalul obiect de mobilier și piesa centrală a încăperii, iar mai apoi poți crea dormitorul visurilor tale în funcție de acesta. Alege tablouri, lămpi, flori, elemente abstracte care să aibă legătură cu modelul patului dar și să fie în armonie totală prin culori, forme și stil.

 

 

  • Iluminează corespunzător

 

Luminile alese în mod potrivit te pot induce într-o stare intensă de relaxare și de detașare de agitația exterioară. În acele momente nu ai nevoie de lumini reci sau țipătoare ci de cele  calde, calmante. În acest sens poți alege plafonierele cu led de la Ledel pentru o atmosferă plăcută, intimă și liniștitoare. Acestea vor oferi totodată un aer sofisticat și elegant, fiind și eficiente privind consumul de energie.

 

 

  • Tinde către o paletă rece de culori

 

Dacă vrei un dormitor în stil minimalist, ultimul lucru pe care îți dorești să-l faci este să optezi pentru elemente de design strălucitoare, țipătoare sau orbitoare. Roșul poate fi pasional, dramatic și elegant, dar nu-ți va oferi neapărat starea de liniște de care ai nevoie. Poți în schimb opta pentru albastru, verde sau culori neutre. Și nu trebuie să te oprești aici. Joacă-te cu modele supradimensionale, accente și texturi pentru un spațiu viu și atractiv. Iată aici câteva idei pe care le poți pune în aplicare de unul singur. 

 

 

  • Ține cât mai puține lucruri la vedere

 

De ce ai avea nevoie de foarte multe lucruri pe noptieră? Acestea nu vor face decât să te încurce și vor crea un ideea de spațiu încărcat și dezorganizat, chiar dacă tocmai ce ai făcut curat. Poți să pui obiectele inutile în sertar și să păstrezi doar ceea ce ai nevoie – o carte sau o revistă, lampa și un pahar cu apă. 

 

  • Acordă atenție aranjării patului

 

Ține cont să așezi destule straturi pe patul tău. Acestea trebuie să fie formate din husa de pat, cearșaful, o pătură, o plapumă și o pătură decorativă în care te poți înfășura în timp ce ești pe fotoliu și citești din cartea preferată. Cea din urmă oferă atât de mult confort și pe deasupra o poți lua și merge oriunde cu ea, poate pe terasă sau balcon unde temperatura este mai scăzută.

În concluzie dacă îți dorești ca dormitorul tău să fie realizat într-un stil minimalist, iar designul creat să-ți ofere o stare de relaxare, atunci trebuie să ai în vedere anumite aspecte esențiale privind alegerea patului, confortul, iluminarea corespunzătoare, organizarea lucrurilor din încăpere și elementele de design. Creează-ți spațiul tău în care te poți refugia cu drag atunci când lumea exterioară te obosește.

Sursa: unsplah.com.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*