Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

5 moduri în care Internetul ne-a făcut viața mai ușoară

Numărul utilizatorilor de Internet a trecut în acest an de 4.6 miliarde, iar o bună parte din ei îl folosesc de pe dispozitivele mobile. În zilele noastre, Internetul ne ajută să comunicăm, să învățam, să ne distrăm și să lucrăm.

Iată, așadar, 5 moduri în care Internetul ne-a făcut viața mai ușoară în ultimii ani:

 

  1. Putem găsi informații despre absolut orice – Internetul a devenit cea mai mare resursă de informații din lume. Nicio bibliotecă nu are atât de multe informații câte sunt stocate pe Internet. Cea mai mare enciclopedie online este Wikipedia, accesată lunar de peste 330 de milioane de oameni. Însă există o mulțime de alte site-uri care s-au dovedit a fi surse solide de informații. Iar motoarele de căutare indexează paginile și fac în așa fel încât utilizatorii să ajungă doar printr-un click la informația dorită. În plus, oamenii pot citi cărți prin intermediul Internetului, pot efectua tururi virtuale ale unor muzee sau obiective turistice. De asemenea, printre cele mai citite site-uri din fiecare țară sunt cele de știri. Obiceiul de a cumpăra ziarul în fiecare dimineață a dispărut în mare măsură, iar oamenii folosesc acum Internetul pentru a se informa despre subiectele preferate în timp real.

 

  1. Ne putem juca absolut orice – Prin intermediul Internetului, oamenii au acces la jocurile preferate atât în versiunea desktop cât și pe dispozitivele mobile. Oamenii se pot juca online titluri precum FIFA, CS:GO, Dota, iar asta a contribuit foarte mult la dezvoltarea industriei de gaming, în special a sectorului de E:Sports. Se organizează competiții de top în întreaga lume, cum a fost și cea de Dota 2 ce a avut loc în această toamnă la București. În plus, oamenii se pot distra inclusiv la jocuri de noroc prin intermediul Internetului, indiferent dacă vorbim despre pariuri sportive, păcănele, ruletă, blackjack ori poker. Mai mult, operatorii de top au creat aplicații dedicate pentru pariuri sportive, jocuri de casino ori poker. Spre exemplu, accesând 888poker download putem descoperi o aplicație excelentă prin intermediul căreia te poți distra la poker atât la turnee cât și la jocuri cash, într-o interfață sigură și prietenoasă, ce rulează atât pe Android cât și pe iOS. Aici ai la dispoziție cele mai populare versiuni de poker, Texas Hold’em și Omaha, iar dacă ești fanul unui joc rapid poți încerca inovația numită Snap.

 

  1. Putem efectua plăți și transferuri – Un alt mod important prin care Internetul ne-a făcut viața mai ușoară este legat de plata facturilor și de efectuarea transferurilor bancare. În acest moment putem evita cu ușurință să mai stăm la coadă pentru a plăti facturi la utilități deoarece putem face acest lucru direct din aplicațiile de Internet Banking sau de pe site-ul furnizorilor. Totodată, mai putem să facem transferuri care, în funcție de bănci, pot fi efectuate chiar și în timp real. La toate acestea se adaugă, desigur, posibilitatea de a face cumpărături online. Practic, putem să cumpăram absolut orice, de la mâncare până la haine și produse electronice. Iar numărul celor care aleg să cumpere online este în creștere de la an la an, drept dovadă stând cifrele pe care magazinele le-au înregistrat cu ocazia Black Friday 2021 în țara noastră.

 

  1. Ne putem uita la filme online – Aplicațiile de streaming de filme au înregistrat o ascensiune impresionantă în ultimii ani. Așa se face că Netflix a anunțat în toamna lui 2021 că a ajuns la 209 milioane de utilizatori activi în întreaga lume și a doborât un nou record. Companii precum Netflix, HBO Go și Amazon Prime câștigă tot mai mult avânt, motiv pentru care din acest an s-a decis ca la Premiile Oscar să poată fi nominalizate și filme care apar direct pe platformele de streaming, renunțându-se la regula ce prevedea că mai întâi trebuie să aibă premiera în cinematografe. Iar aceste companii investesc tot mai mult în crearea unor filme și seriale de top, producții exclusive ce se bucură de distribuții de excepție. În plus, ele deschid noi orizonturi și prezintă oamenilor din întreaga lume producții de succes din țări cu care nu erau obișnuiți în mod uzual, așa cum a fost cazul Squid Game, care a devenit, pentru scurt timp, cel mai de succes serial din istoria Netflix.

 

  1. Contribuie mult la socializare – Este clar că Internetul a schimbat modul în care socializăm, iar aplicații precum Facebook Messenger, Whatsapp și Instagram fac deja parte din rutina zilnică a oamenilor. Foarte mulți oameni când se trezesc dimineața verifică aceste aplicații pentru a vedea dacă au primit mesaje noi ori ce au mai postat prietenii. Mai mult, posibilitatea de a efectua apeluri video a alinat dorul multor familii despărțite de mii de kilometri, care au putut astfel să rămână conectate în pofida distanței. În plus, aplicații precum Zoom, Skype ori Google Meets ajută oameni din toată lumea să rămână conectați, fiind folosite și la întâlnire de afaceri, ședințe la locul de muncă ori pentru școala online.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*