Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Este gazduirea web Linux de tip shared cea mai buna solutie pentru site-urile mici?

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Atunci cand cineva isi incepe propria afacere online este posibil sa nu dispuna de o suma mare pentru a  investi in serviciile de gazduire web. Initial, se vor cauta planuri accesibile  si de cele mai mult ori o solutie de gazduire web de tip shared este cea mai buna alegere pentru cei care sunt dispusi sa isi gazduiasca site-urile web cu mai putine resurse.

In acest articol vom afla in ce fel este gazduirea web  tip shared potrivita pentru website-urile mici si ce avantaje va pot oferi. Veti afla ce provocari intampina un website, chiar si cu un serviciu bun de gazduire.

 

Provocarile intampinate in alegerea unui serviciu bun de web hosting shared

Utilizatorii opteaza de obicei pentru gazduire web partajata (shared) pentru ca este mai ieftina si ofera o serie de functii utile. Insa proprietarii de website-uri au de analizat o serie de factori atunci cand trebuie sa aleaga cea mai buna gazda web pentru website-ul lor.

Iata cativa factori-cheie pe care sa ii luati in considerare in alegerea unei gazde web bune:

Viteza lenta de incarcare a website-ului

Viteza de incarcare conteaza foarte mult cand vine vorba de gazduire web. O viteza lenta va afecta performanta si reputatia site-ului web. Alegeti cele mai bune planuri de gazduire web partajata cu resurse mai multe pentru o viteza sporita de incarcare a paginilor web.

Planuri de hosting costisitoare

Pretul este unul dintre aspectele pe care toti utilizatorii il iau in considerare atunci când achizitioneaza gazduire web. Daca alegeti planuri ieftine veti obtine servicii limitate care nu sunt suficiente pentru a indeplini cerintele website-ului dvs. Nu toti utilizatorii pot insa achizitiona planuri costisitoare iar pentru acestia planurile accesibile de gazduire web partajata sunt cea mai buna alegere.

Durata excesiva pentru rezolvarea problemelor

Daca alegeti servicii de gazduire web premium acestea vor aduce beneficii afacerii dvs. Un dezavantaj al serviciilor de gazduire ieftine este ca veti beneficia de asistenta tehnica limitata ceea ce poate insemna un timp de rezolvare a problemelor lung. Prin urmare, alegeti un plan de web shared care va ofera suport tehnic 24/7 astfel incat problemele dvs. sa isi gaseasca rapid rezolvarea.

Mascarea limitarilor planurilor de gazduire web

Unele gazde web nu ofera suficiente detalii privind caracteristicile serviciilor oferite iar aceasta situatie produce confuzie in randul clientilor. Uptime-ul trebuie sa fie obligatoriu de minim  99,9% pentru ca website-ul dvs. sa fie permanent online si accesibil.

Nivel scazut de securitate

Inainte de a cumpara servicii de gazduire web, asigurati-va ca veti obtine servicii de securitate ridicata a datelor, inclusiv protectie DDoS, anti-malware si anti-Spam.

La un provider  de gazduire premium precum hostx.ro sunt  evaluate si aplicate orice masuri de securitate posibili pentru a  proteja infrastructura impotriva incercarilor de hacking, phishing, SPAM, a defectiunilor hardware sau a oricaror altor probleme/ amenintari. Toate serverele sunt colocate in centre de date TIER 3 si TIER 4 cu cele mai inalte standarde de securitate. Accesul fizic la servere este restrictionat si monitorizat strict. Atacurile asupra website-urilor sunt blocate in timp real cu ajutorul Imunify360. In plus, sunt pastrate copii de siguranta a datelor  clientilor pe storage-uri separate.

De ce este gazduirea shared hosting cea mai buna solutie?

Pentru ca acest tip de gazduire este bogat in caracteristici si ofera o gama larga de resurse la un pret scazut. Exista o serie de motive pentru care majoritatea proprietarilor de afaceri mici sunt dispusi sa isi gazduiasca website-uile pe un server gazduire web partajata:

  • Este o forma de gazduire accesibila si ieftina
  • Ofera numeroase resurse pentru gazduirea site-ului
  • Integrare simpla a plugin-urilor (si prin urmare a noilor functionalitati)
  • Usor scalabil
  • Este o platforma usor de utilizat

 

Avantajele gazduirii web de tip shared

Exista mai multe avantaje ale utilizarii gazduirii web partajate pentru site-ul dvs. web, fie ca este vorba despre performanta site-ului web, durata de functionare a site-ului web, resurse sau asistenta tehnica. Cateva dintre avantajele de top ale gazduirii web de tip shared includ:

Spatiul pe disc

Un spatiu pe disc suficient este necesar pentru stocarea unei cantitati mari de date. Este important sa obtineti un spatiu de stocare suficient pentru website-ul dvs., pentru a maximiza performantelestii cu site-ului dvs. web.

Latime de banda

Pentru acei proprietari de site-uri web care cauta o gazda web,  latimea de banda pe care o ofera o companie de gazduire poate servi de obicei ca un bun indicator al capabilitatilor acelei gazde. Cu cat este mai mare latimea de banda, cu atat este mai mare viteza.

Latimea de banda este de fapt volumul de informatii care poate fi trimis printr-o conexiune intr-o perioada masurata de timp si calculata in megabiti pe secunda (Mbps).

Panou de control (interfata grafica)

Majoritatea gazdelor web ofera acces prin intermediul unui panou de control (cPanel, Plesk sau DirectAdmin) la administrarea website-ului (publicare, administrare fisiere, crearea si administrarea de baze de date MySQL, conturi de email si FTP).

Un panou de control este foarte usor de utilizat si este unul dintre cele mai importante avantaje ale unei platforme partajate deorece nu trebuie sa va preocupe intretinerea serverului. Gazda web este responsabila pentru efectuarea oricaror actualizari si modificari pe server.

Securitate mai mare a datelor

Orice proprietar de website isi doreste o buna securitate a datelor asigurata prin planurile lor de gazduire web. De aceea, compania de gazduire  trebuie sa ofere e cea mai buna securitate cu aplicatii specializate si firewall-uri care ruleaza non-stop, impreuna cu alte beneficii suplimentare, cum ar fi criptarea SSL.

Planuri de gazduire accesibile

Este factorul important pe care fiecare om de afaceri il ia in considerare inainte de a achizitiona gazduire web partajata. Este prima alegere pentru majoritatea startup-urilor si incepatorilor, datorita eficientei sale din punct de vedere al costurilor. Gazduirea partajata ofera planuri accesibile, pe care oricine si le poate permite cu usurinta.

Concluzie

Gazduirea web  shared este o solutie de gazduire web care  permite partajarea resurselor cu alte website-uri gazduite pe un server fizic.

Alegeti cel mai bun plan care se potriveste nevoilor site-ului dvs. web si bucurati-va de spatiu de stocare ridicat, memorie RAM, procesor robust, optiuni de securitate si multe altele cu un pachet gazduire web Linux shared. Prin urmare, este gazduirea web  de tip shared cea mai buna solutie pentru site-urile mici? Da, website-urile mici vor obtine astfel un pachet de gazduire cu cele mai bune resurse, la un pret accesibil.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*