Sâmbătă 04 Decembrie 2021, Actualizat acum 337 zile 12:00 am

 

O femeie a rămas fără 17 vaci pentru că le-a lăsat nesupravegheate. Recalcitrantă, proprietara a fost imobilizată de polițiști și amendată

Foto: Revista Ferma

O femeie din Vatra Dornei a rămas fără 17 vaci pentru că le-a lăsat nesupravegheate. Marți, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor IPJ Suceava au emis 17 ordine de plasare pentru 17 bovine identificate nesupravegheate pe străzi de pe raza municipiului Vatra Dornei.

Cu privire la această problematică au mai existat sesizari anterioare ale cetățenilor din Vatra Dornei, proprietara, o femeie de 67 de ani, fiind sancționată contravențional de 2 ori în perioada august – octombrie 2021 și fiind instruita în scris cu privire la zonele extravilane permise pentru pășunat și efectele juridice ale lăsarii nesupravegheate a animalelor pe drumurile și în spațiile publice.

Întrucât femeia a fost recalcitranta și a refuzat să însoțească pe polițiști la sediul poliției a fost necesară folosirea forței prin imobilizare și s-a aplicat și o sancțiune contravențională la Legea 61/1991 modificată în valoare de 1000 lei. De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor vor aplica o sancțiune în valoare de 3000 lei la Legea 205/2004. Cele 17 bovine (dintre care doar 3 crotaliate) vor fi preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Județean Suceava și transportate la un centru specializat, conform procedurilor incidente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, cms. Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*