Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Noile tehnologii și trendurile în dezvoltarea jocurilor video

Dezvoltarea aplicațiilor mobile este una dintre cele mai profitabile industrii din lume. În special, industria jocurilor și a jocurilor de noroc produce anual miliarde de dolari, fiind cea mai dinamică industrie ce necesită frecvent inovație, imaginați și tehnologie de ultimă generație. Conform estimărilor și proiecțiilor, industria aplicațiilor și a jocurilor pentru mobile va continua să crească în anii următori.

În lume există sute de studiouri producătoare de jocuri și jocuri de noroc, ceea ce înseamnă că nu este o sarcină prea ușoară să fie realizat un produs unic și care să iasă în evidență. Este o industrie extrem de competitivă, dar și profitabilă prin prisma numărului mare de utilizatori.

Oamenii caută mereu diferite modalități de relaxare și divertisment, dacă se poate cât mai simple și comode. Există mereu o cerere mare pentru jocuri noi, dar și pentru update-uri la cele anterioare. Zilnic, milioane de useri accesează jocuri video pe mobil și mobil casino în drum spre serviciu, la cafea, în pauza de masă sau seara, înainte de culcare.

Inevitabil, noile tehnologii dau tonul în materie de jocuri. Tot mai mulți producători încep să implementeze tehnologiile viitorului: realitatea virtuală și realitatea augmentată. Tehnologia VR creează o lume nouă în timp ce tehnologia AR o schimbă pe cea existentă.

Unul dintre cele mai de succes jocuri dezvoltate pe tehnologia AR (realitatea augmentată) este Pokemon Go. AR este, fără îndoială, una dintre cele mai populare tendințe de jocuri video.

Nici tehnologia VR nu e mai prejos. Cu toate că în prezent accesoriile VR sunt scumpe, dezvoltatorii de jocuri au început să implementeze noua tehnologie și să ofere ceea ce vor userii să vadă și să trăiască când vine vorba de jocuri. În plus, realitatea virtuală va fi următorul next level în mediul online. Aceste două tehnologii pot fi excelente pentru cea mai bună dezvoltare a jocurilor mobile.

Face and Voice Recognition reprezintă o altă tedință cheie pe care se concentrează marii producători de jocuri. Inițial, tehnologia face recognition a început să fie folosită pentru securitate digitală. Cu toate acestea, putem spune că mai devreme sau mai târziu, vom fi martorii unei schimbări.

Recunoașterea feței și tehnologia 3D pot fi utilizate în dezvoltarea viitoarelor jocuri. O varietate de aplicații utilizează recunoașterea facială, iar industria jocurilor video va urma trendul. Alături de recunoașterea feței, recunoașterea vocii este, de asemenea, o tendință care ar putea revoluționa lumea jocurilor.

Cu siguranță viitorul jocurilor video și al jocurilor de noroc va arăta cu totul altfel față de ce știm și vedem în prezent. Însă nu e suficient să avem tehnologii noi implementate în joc, dacă nu apelăm la tehnologiile noi pentru a oferi mai multe oportunități de joc. Este necesar ca orice joc să fie dezvoltat și cu opțiunea cross-play. Divertismentul pe mai multe platforme va permite producătorilor de jocuri să ajungă la mai mulți oameni.

Totodată, datorită tehnologiei cloud, jocurile viitorului pot fi accesate mult mai ușor pe diferite platforme, iar producătorii pot asigura un suport relațional provizoriu și activ pentru toate sistemele.

Să nu uităm că există anumite tipuri de jocuri ce au ajuns să fie practicate la nivel profesionist de mii de persoane, cum ar fi eSports. Turneele de streaming și de jocuri video live sunt un fenomen relativ nou. Persoanele trec acum de la concursurile lor obișnuite de jocuri în rețea locală la rețeaua globală. Jucătorii se adună acum în spații publice pentru a concura în fața a mii de fani, offline și online. Un joc foarte cunoscut la nivel global este DOTA 2, care adună anual milioane de fani și zeci de milioane de dolari ca premii.

Putem spune că dezvoltarea industriei producătoare de jocuri video contribuie și la dezvoltarea economiei locale și globale. În industrie lucrează mii de angajați, de la programatori și până la oameni de marketing, creatori de conținut, designeri, testări. Jucați cumpătat!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*