Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

3 soluții geniale pentru casele sau apartamentele mici, care îți pot crește calitatea vieții

Când vine vorba de o locuință ideală, marea majoritate a oamenilor își imaginează o casă cu mulți metri pătrați, cu spațiu verde, umplută de prieteni sau familie. Locuințele mici nu sunt nici măcar luate în calcul. 

Acestea din urmă au totuși avantajele lor. Pe lângă costul mult mai mic al proprietății, ceea ce presupune impozite mai mici, au cheltuieli de întreținere reduse, la fel și costurile de încălzire sau, din contră, de răcire, mult mai mici. Pentru cei preocupați de amprenta de carbon pe care o lasă mediului înconjurător, este evident de ce o locuință mai mică este o soluție excelentă. Iar pentru o familie obișnuită nu este de neglijat nici faptul că un spațiu mic este mai ușor de renovat sau de decorat. 

Desigur, găsirea spațiului pentru toate obiectele personale, piesele de mobilier, hainele și încălțămintea, precum și organizarea tuturor acestora, poate ridica destul de multe probleme. Nu trebuie să fie însă așa.

 

Iată câteva idei simple, pentru a maximiza utilitatea dată de un spațiu de locuit mai mic:

 

Folosirea  mobilierului  cu multiple funcționalități

 

Piesele de mobilier care pot îndeplini mai multe funcționalități ne pot ajuta să economisim foarte mult spațiu. O măsuță de cafea care se transformă intr-o masă de șase persoane poate fi o variantă excelentă pentru un living micuț. Este bine cunoscută canapeaua care se extinde, devenind pat la nevoie și care poate avea suplimentar un spațiu de stocare, aflat sub aceasta.  Astfel, atunci când se mobilează un spațiu mic, este recomandat să se utilizeze cât mai multe astfel de piese de mobilier.

 

Organizarea lucrurilor pe verticală.

 

Adeseori, cel mai puțin utilizat spațiu este cel al pereților. Aglomerăm cu ușurință podeaua unei încăperi, dar multe dinre obiecte își pot găsi locul, fie în corpuri de mobilier suspendate, fie chiar în suporți special concepuți pentru fixarea acestora pe verticală. De la paturile rabatabile, la suporți pentru instrumente muzicale sau biciclete, soluțiile existente pe piață ne pot veni în ajutor în a câștiga mult mai mult spațiu util într-o locuință mică.

 

Punerea mobilierului pe roți

Această soluție simplă și practică permite reconfigurarea oricărui spațiu în funcție de necesități. Cel mai evident avantaj este dat de ușurința de a muta și rearanja mobila. Roțile pentru mobilă conferă, de asemenea o versatilitate sporită unor piese de mobilier cu funcții multiple. De exemplu, orice scaun poate fi transformat într-un scaun de birou, dacă îi atașăm roți. Dacă ai nevoie de roți pentru mobilă și nu numai, nu ezita să apelezi cu încredere la Magnetcenter.ro – totul simplu și rapid, cât ai zice redecorare!

 

În concluzie, folosind soluții practice și combinând esteticul cu funcționalul, se poate organiza spațiul de locuit, oricât de mic ar fi, pentru a-i da acestuia un aer deosebit. Mai puțin poate fi mai mult, iar economia pe care o faci trăind într-o locuință mai mică poate însemna o creștere și a calității vieții-  de la concedii mai bune, până la alimente pe care le consumi.

 

Sursa foto – Unsplash.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*