Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO A bătut grindina, astăzi, în mai multe localități din Suceava. Județul este sub alertă Cod Portocaliu

A bătut grindina, marți, în mai multe localități din județul Suceava. Măruntă, dar deasă, grindina a însoțit ploaia în Fălticeni, dar și în localități din apropiere.  De altfel, județul Suceava se află sub alertă Cod Portocaliu de furtună.

Meteorologii au emis, marți dimineață, două coduri de vreme rea pentru județul Suceava. Potrivit ANM, codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil între 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00.

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

De asemenea, ANM a mai emis un Cod galben de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil între 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00. 

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*