Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Situație îngrijorătoare! Spitalul Suceava se pregătește să deschidă noi sectoare COVID după ce numărul infectațiilor a crescut

Astazi data de 12.08.2021, in cadrul Spitalul Judetean de Urgenta ’’Sfantul loan cel Nou” Suceava sunt intemati un numar de 17 pacienti cu patologie COVID 19, din care 2 pacienti sunt intemati in carul Sectiei A.T.I. cu forme grave, necesitand suport ventilator. Situatia ingrijoratoare constatata este ca niciunul din cei 17 pacienti intemati, nu sunt
vaccinati cu schema completa de vaccinare.

Avand in vedere ca, numarul celor infectati cu aceasta patologie este in continua crestere, ne va obliga la deschiderea de noi sectoare COVID, prin transformarea tempo rara a unor sectoare NON COVID, care actualmente deservesc patologii cronice, ceea ce va conduce la limitarea capacitatii de raspuns, a unitatii sanitare, fata de cazurile cronice NON COVID. In acest context, facem apel catre intreaga populatie, inclusiv catre cadrele medicale, sa dea dovada de simt civic si responsabilitate, sa se informeze cu privire la beneficiile vaccinarii, din surse sigure si autorizate, si sa se vaccineze pentra asi salva propria viata sau viata celor dragi. In conditiile contactarii, dupa vaccinare, a virusului, vaccinarea va conduce la o forma cel mult moderata a bolii. Ne salvam pe noi, salvam pe cineva drag, atat prin faptul ca nu vom face forme grave de COVID 19 (mortalitate >90%), cat si prin faptul ca nu aglomeram spitalele cu aceasta patologie, peimitand pacientilor cu patologii NON COVID acute sau cronice sa acceseze sistemul sanitar in momentul necesar. furnizarii serviciilor medicale”, spune conducerea unității spitalicești.

In conditiile in care, conform preconizarilor OMS, in Romania vom avea si un val 4 al acestei pandemii, acesta va putea fi numit ’’valul celor neimunizati”, spun reprezentanții Spitalului.

„In acest context, apreciem ca, cei imunizati vor face o forma cel mult moderata a bolii, care de cele mai multe ori poate fi tratata si la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. In acest moment, acest vaccin este singura ”arma” impotriva SARS-COV 2, poate nu perfects sau ideala, dar este singura noastra optiune, care ne ofera sanse mari de a supravietui In aceasta confruntare, de aceea alegeti sa o folositi, decat sa o ignorati si sa stati lipsiti de aparare in fata acestui inamic cameleonic”, spune conducerea spitalului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*