Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

3 aspecte de luat in seama inainte de a accesa un credit

Uneori, te lovesti de situatia in care cheltuielile personale ajung sa fie mai mari decat veniturile. De obicei, pot interveni cheltuieli urgente care nu suporta amanare, dar pot fi si situatii unice de care vrei sa profiti, cum ar fi o vacanta de neratat pentru care nu ai bugetul necesar.

In astfel de situatii, un credit de nevoi personale poate fi o solutie optima.

Totusi, daca vrei sa apelezi la un credit, trebuie sa stii ca exista doua surse principale care iti pot acorda un imprumut: institutiile bancare sau institutiile financiare nebancare (IFN).

Iata ce trebuie sa stii inainte de a solicita un credit

In primul rand, trebuie sa stii exact tipul de credit la care vrei sa apelezi. In cazul in care ai nevoie de o suma mare de bani, institutiile bancare sunt solutia potrivita, deoarece au dobanzi mai mici si iti pot oferi suma necesara. Daca, in schimb, ai nevoie de o suma ce nu depaseste cateva mii de lei, IFN-urile sunt mult mai potrivite, deoarece au cateva avantaje specifice printre care se numara gradul ridicat de aprobare a imprumutului, birocratia redusa sau rapiditatea cu care aproba creditele.

Conditiile de aprobare

Orice fel de credit se aproba in functie de cateva conditii.

In primul rand, trebuie sa ai varsta minima de 18 ani. Minorii nu pot accesa un astfel de instrument financiar, indiferent ca este bancar sau nebancar.

De asemenea, trebuie sa fii cetatean roman si sa ai domiciliul in Romania.

Este necesara si o vechime minima de 1 luna la locul de munca, in asa fel incat sa existe o garantie ca poti rambursa imprumutul.

Gestionarea imprumutului

Orice credit inseamna o cheltuiala in plus pentru bugetul tau, motiv pentru care este bine sa fie accesat si gestionat in mod inteligent.

Astfel, trebuie sa ai un plan foarte bine pus la punct in ceea ce priveste cheltuielile lunare si sa te asiguri ca iti permiti un credit.

In plus, este obligatoriu sa ai mereu o solutie de back-up pentru rambursarea banilor. Pe langa salariu, ia in considerare si alte forme de venit care sa-ti asigure acoperire pentru ratele lunare.

De multe ori, chiar si creditele mici accesate prin institutii nebancare ajung sa fie o reala povara pentru cei care nu si le permit. Daca sunt achitate la timp, totusi, acestea sunt ieftine si usor de administrat. Daca se intarzie rambursarea lor, insa, dobanzile si penalitatile pot ajunge sa fie foarte mari.

Alegerea institutiei potrivite

Alegerea institutiei potrivite este la fel de importanta. Asigura-te ca ai parte de o comunicare buna cu angajatii, cum este la Creditfix, ca institutia iti ofera un contract foarte bine pus la punct din care sa intelegi absolut toate clauzele, dar si solutii potrivite nevoilor tale care pot fi un credit pana cand iei salariul sau unul intins pe o perioada mai mare. Daca toate acestea presupun cat mai putina birocratie pentru aprobare atunci ai facut alegerea potrivita.

 Prin urmare, asigura-te ca tii cont de aceste aspecte, astfel incat creditul sa devina un real ajutor si nu o sarcina grea.

 

sursa foto: envato.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*