Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare dacă dorești să te muți la casă sau apartament

O problemă cu care mai devreme sau mai târziu oricine se confruntă, și anume mutatul, presupune mai mult decât o preferință personală. Indiferent că este vorba de un apartament sau de o casă cu sau fără o grădină suficientă, fiecare dintre variante va veni atât cu avantaje, cât și cu niște minusuri.

Iată cele mai importante aspecte de cunoscut înainte de a lua o decizie finală

Este esențial să afli ce corespunde nevoilor tale atât actuale, cât și din ce poți anticipa pe viitor. Este o decizie foarte importantă, nu trebuie acționat sub anumite impulsuri, așa că graba trebuie din start exclusă din ecuație, mai ales că statisticile vin cu o anumită presiune. Dar statisticile sunt ușor interpretabile. Deși cererea, se pare este mai mare decât oferta, domeniile de business sesizează și continuă să construiască, așadar nu se pune cazul de ,,primul văzut, primul plăcut, luat” . Fă o listă cu nevoile personale. Dacă faci sport, gantere să spunem, trebuie un loc cât de mare sau de mic amenajat pentru asta. Dacă lucrezi de la calculator spre exemplu, 8-9 ore pe zi stai acasă și lucrezi. Nu poți sta atât în pat. Poate nici la bucătărie, în sufragerie poate nu te simți comod. Poate cel mai bun mediu pentru un maxim de randament ar fi la o terasă, iar exemplele pot continua practic la nesfârșit. Gândește toate aspectele, este o decizie importantă la mijloc.

Ce ar putea influența într-o mai mare măsură luarea deciziei ? Ei bine, studiile arată că majoritatea oamenilor tind, cel puțin idealistic, spre casă. Acest lucru se poate descifra printr-o nevoie de recunoaștere – pe care omul o simte mai mult sau mai puțin încă din copilărie și continuă să o resimtă tot restul vieții. Un alt motiv ar mai fi intimitatea : ori intenția este să scapi de vecinii gălăgioși, ori tu însuți faci parte din acea categorie și vrei să te manifești în voie, ori, de ce nu, ambele variante, plus că o casă conferă un sentiment de încredere și stăpânire, revenind la primul aspect discutat, recunoașterea – atât de către ceilalți, dar și încrederea personală.  Foarte important în cazul casei este distanța față de oraș ( școli, zone comerciale, etc ), terenul, mai exact calitatea lui, lucru ce trebuie investigat de către specialist, și planul casei. Cei de la Cad-on.ro dețin o gamă variată de oferte pentru proiecte de case, potrivite unei game variate de gusturi și necesități. Plus că înainte de stabilirea planului trebuie să se țină cont de cheltuielile viitoare, de întreținerea casei, fapt ce se pare că este destul de neglijat de către români, detaliu ce va aduce multe probleme odată cu timpul.

Cât despre apartament, niște minusuri enumerate la casă ar putea fi considerate avantaje, în funcție de persoană. Cum unii vor la casă pentru a se mai îndepărta de vecini, de o comunitate, unii oameni exact asta caută. Blocul poate fi și mult mai practic, spre exemplu ești mai aproape de școli, parcuri, zone de divertisment, zone comerciale, lucru ce în cazul casei nu se prea aplică. Costurile evident vor varia. O casă poate duce mult mai mult, deși sunt destule apartamente ce se vând cu prețul unei case.

Concluzionând, nu există un răspuns general valabil pentru toată lumea la întrebarea ,, Casă sau apartament ? “.Nici nu a fost acesta rostul articolului. Au fost prezentate principalele aspecte și un mod corect de a vedea situația, un mod lucid de a calcula necunoscutele ecuației pentru a ajunge la un rezultat cât mai bun.  

Sursa foto : pexels.com

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*