Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Wellness la tine acasă: Idei simple și ieftine pentru crearea propriului tău colț de meditație

De câțiva ani, tehnicile asiatice de wellness au început să fie adoptate de mulți români, prin folosirea unor metode de relaxare întâlnite în țările orientale. Starea de bine poate fi atinsă în multe feluri, iar meditația este una dintre cele mai frecvente mijloace, deoarece te ajută să te cunoști în profunzime și să atingi un echilibru cu tine însăți.

În ziua de astăzi, wellness-ul înseamnă o abordare holistică a stării de relaxare, iar dacă ești fascinată de această lume, articolul de mai jos este pentru tine. În el, poți descoperi cum să-ți amenajezi simplu, ieftin și rapid un colț de meditație chiar la tine acasă.

Iată câteva elemente care te vor ajuta să amenajezi un colț de meditație

 

 

  • Elementele de decor

 

După ce ai ales spațiul în care vei medita, acesta va avea nevoie de câteva elemente de decor care să te ducă cu gândul la liniște și pace. Astfel, vei avea inspirația vizuală de care ai nevoie pentru a te relaxa complet.

Printre decorațiunile care te pot ajuta se pot regăsi:

  • diverse flori sau plante care să te ducă cu gândul la o grădină sau un colț de rai verde;
  • o saltea mică și comodă pe care te vei așeza;
  •  câteva perne sau un fotoliu care să-ți inspire ideea de relaxare.

Elementele luminoase, precum mici felinare sau lumânări, cu care să creezi o atmosferă liniștită, se pot regăsi și ele pe lista cu decorațiuni pentru colțul tău de meditație.

Wellness-ul înseamnă și un regim alimentar potrivit, precum și mișcare. Așadar, te poți gândi să faci mici schimbări și din aceste puncte de vedere, mai ales având în vedere faptul că românii sunt deficitari la aceste capitole. Așadar, pentru a te simți cu adevărat bine, este recomandat să nu neglijezi aceste aspecte.

 

  • Mici statuete din cultura orientală

 

Dacă dorești ca micul tău colț de relaxare și wellness să aibă o temă, atunci îl poți decora cu încredere cu câteva mici statuete care să o reflecte.

Pentru că meditația provine din țările asiatice, aceasta poate părea o tematică potrivită, care să te ajute atunci când dorești să intri într-o stare profundă de conexiune cu tine însăți.

Dacă dorești să ieși din tipare, însă, te poți orienta și spre elemente care să te ducă cu gândul spre una dintre pasiunile tale, astfel încât să îți personalizezi propriul spațiu după cum îți place.

 

  • Mirosul – un element foarte important într-un colț de meditație

 

Mirosul este cel care poate influența destul de mult sesiunile de meditație, așadar, acest mic element va juca un rol foarte important în stimularea tuturor simțurilor. Pentru o experiență holistică, te poți baza pe un kit de aromaterapie de la Puterea Plantelor format din ulei și un aromatizor care să te poarte în cele mai îndepărtate orizonturi. 

Atunci când dorești să-ți amenajezi propriul colț de meditație, nu trebuie să depui eforturi foarte mari: cele câteva elemente enumerate mai sus putând să te ajute să-ți creezi propriul loc de wellness fără prea mult efort.

Sursă foto: Pixabay.com.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*