Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Villarreal vs Manchester United: Ce spun pariorii despre finala Europa League din 2021

Villarreal și Manchester United își dispută trofeul Europa League, pe 26 mai, de la ora 22:00. Partida se joacă pe stadionul din Gdansk (Polonia), cu 9.500 de spectatori în tribune (25% din capacitatea arenei). Partida va fi arbitrată de o brigadă franceză avându-l la centru pe Clément Turpin, care va beneficia și de ajutorul VAR.

VILLARREAL

Villarreal a jucat 14 meciuri în această campanie din Europa League, dintre care a câștigat 12. Alte două partide s-au terminat la egalitate. „Submarinul galben” a câștigat grupa I, din care au mai făcut parte Maccabi Tel Aviv, Sivasspor și Qarabag.

În „16-imi”, a trecut de Salzburg (2-0 în deplasare și 2-1 acasă), în „optimi” de Dinamo Kiev (2-0 și acasă, și în deplasare), în „sferturi” de Dinamo Zagreb (1-0 în deplasare și 2-1 acasă), iar în semifinale de Arsenal (1-0 în deplasare și 2-1 acasă).

Gerard Moreno și Paco Alcácer sunt golgheterii echipei în această competiție, fiecare cu 6 reușite. Moreno traversează cea mai bună perioadă din carieră, fiind un jucător cheie al echipei. Un alt jucător important este Raúl Albiol, fundașul care s-a întors după ce s-a călit în disputele dure din Serie A. Este un jucător inteligent, care își coordonează foarte bine coechipierii. Defensiva este asigurată și de Pau Torres, un aparător central în vârstă de 24 de ani aflat deja în vizorul multor cluburi bogate din Europa.

Villarreal îl are pe banca tehnică pe Unai Emery, antrenorul care a câștigat de trei ori Europa League: „Merităm să jucăm în această finală și cu siguranță vom da tot ce putem. Ne vom bate pentru trofeu cu Manchester United”, a declarat Emery, pentru site-ul oficial al UEFA. El poate adapta strategia de joc în funcție de necesități. În acest sezon, a folosit cu preponderență sistemele 4-4-2 și 4-3-3. Cel mai probabil, contra lui United va opta pentru o linie mediană cu patru jucători.

Echipă probabilă Villarreal: Rulli – Mario, Albiol, Pau Torres, Pedraza – Parejo, Coquelin, Trigueros – Moreno, Alcácer, Chukwueze

MANCHESTER UNITED

Manchester United a ajuns în Europa League din Liga Campionilor. „Diavolii” au jucat până acum opt meciuri în a doua competiție intercluburi, din care a câștigat cinci. Le-a eliminat pe Real Sociedad în „16-imi” (4-0 în deplasare și 0-0 acasă), pe AC Milan în „optimi” (1-1 acasă și 1-0 în deplasare), pe Granada în „sferturi” (2-0 și acasă, și în deplasare) și pe AS Roma (6-2 acasă și 2-3 în deplasare).

Cei mai buni marcatori sunt Bruno Fernandes și Edinson Cavani, fiecare cu 5 reușite. În acest sezon, Fernandes a marcat 28 de goluri și a furnizat 18 pase de gol, fiind unul dintre liderii echipei. La rândul său, Cavani are o medie de peste un gol la fiecare 90 de minute în ultima lună și jumătate. Un alt jucător important este fundașul central Harry Maguire, care s-a maturizat mult în ultimul timp. Maguire este incert pentru finala de la Gdansk, dar medicii fac tot posibilul să îl recupereze.

„Va fi un meci special. Sunt foarte mândru că am dus-o pe Manchester United într-o finală de cupă european. A fost un parcurs fantastic”, a declarat Ole Gunnar Solskjær, antrenorul lui United. Tactica sa favorită este 4-2-3-1, care se poate transforma în 3-4-1-2, în funcție de evoluția scorului.

Echipă probabilă Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire (Lindelöf), Shaw – Van de Beek, Fred – Rashford, Bruno Fernandes, Pogba – Cavani

Pariorii sunt precauți

Reprezentanta Angliei este favorită, dar pariorii știu că într-o finală de cupă europeană se poate întâmpla orice, mai ales că „spaniolii” au avut un parcurs european remarcabil în acest sezon. Apropo de pariuri,  site-urile specializate au publicat deja ponturi și informații despre ofertele promoționale ale agențiilor pentru acest meci, așa cum se poate citi pe PariuriX.com.

Deși Villarreal nu este victimă sigură, cel mai indicat pariu pe rezultat ar fi victorie „victorie Manchester United” (cota 1.85). Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori, toate meciurile directe încheindu-se cu remize albe! Este momentul să se spargă gheața, întrucât sunt jucători ofensivi valoroși în ambele tabere. Selecția „peste 2.5 goluri” are cota 2.12.

Sezonul trecut, Europa League a fost câștigată de FC Sevilla, echipa care are și cele mai multe trofee cucerite, șase.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*