Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Legea este la un pas de adoptare

Foto: Digi24

Persoanele care se vaccinează anti-coronavirus ar putea beneficia de o zi liberă plătită. Proiectul legislativ care prevede această măsură a primit raport favorabil din partea Comisiei de Muncă din Senat. Inițiativa se află la un singur pas procedural distanță pentru a intra în vigoare.

Președintele Comisiei pentru Muncă din Senat, Oana Țoiu, a anunțat, astăzi, că inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită celor care se vaccinează, inclusiv elevilor și studenților, a fost adoptată de Comisia de muncă a Senatului. Proiectul legislativ se află la un singur pas distanță de adoptare.

Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită persoanelor care se vaccinează a primit, miercuri, raport favorabil din partea Comisiei de muncă a Senatului. Și elevii, dar și studenții pot beneficia de o zi liberă în cazul imunizării.

”Propunerea legislativă „O zi liberă pentru vaccinare”, pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică. Propunerea a primit aviz favorabil de la: Consiliul Legislativ, Consiliul Economic si Social, Comisia de Sanatate, Comisia de Buget”, a scris pe Facebook președintele Comisiei pentru Muncă din Senatul României.

“Le mulțumesc tuturor pentru dialogul consistent. In baza votului de astăzi va putea fi supusă votului în plenul Senatului și dezbătută în Camera Deputaților în regim de urgență”, a conchis Oana Țoiu.

Sursa: evz.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*