Marti 04 Octombrie 2022, Actualizat acum 276 zile 12:00 am

Punct de Operare Aeromedicală la Câmpulung! Un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava și a județelor vecine

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că va fi amenajat un Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava și a județelor vecine. Consiliul Județean Suceava este cel care va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

„Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări. Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, susține Gheorghe Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*