Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

5 plante norocoase pe care trebuie să le ai pentru un boost de noroc!

Unul dintre principiile artei Feng Shui constă în poziționarea în locuri strategice a elementelor care sunt considerate norocoase sau care se spune că aduc noroc. Aceste obiecte, pot fi elemente de decor, precum statuete cu elefanți sau pot fi reprezentate de plante. Pe de altă parte, plantele nu au doar un rol decorativ, ele sunt benefice pentru oxigenarea spațiului. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, să ai o locuință plină de culoare și viață, dar și să influențezi norocul și să îl aduci de partea ta, citește articolul în continuare!

Iată 5 plante pe care trebuie să le ai în casa, pentru că îți vor aduce mai mult noroc!

 

1.   Pachira Money Tree

 

Este una dintre cele mai utilizate plante în tehnicile Feng Shui și se crede că este arborele care aduce noroc și împlinire pe partea financiară, pentru acele persoane care i-au găsit un loc în apartamentul sau casa lor. Supranumit și Copacul cu bani, arborele își are originile în America de Sud și Centrală. În jurul acestei plante planează o istorioară destul de interesantă, motiv pentru care Pachira a devenit arborele cu bani.

Pe vremuri, era un fermier îndatorat, ce nu o ducea bine cu banii. Pentru că nu găsea o soluție pentru a face rost de bani, singura lui speranță a rămas rugăciunea. Astfel, după un timp, omul găsește întâmplător în calea sa o plantă pe care decide să o ia acasă. Pentru că nu îi găsea rostul în locuința lui, acesta decide să o vândă. Însă suma obținută pe această plantă a fost colosală, cu mult mai mult decât se aștepta fermierul. Din acel moment, norocul a început să îi surâdă.

Nu toți acești arbori sunt, însă, norocoși. Pentru un boost de noroc, aceștia trebuie să fie împletiți împreună, iar pentru a îți intensifica șansele și pentru a atrage norocul de partea ta, nu ezita să ai până la 5 astfel de arbori în casă. În acest fel, norocul va fi de partea ta pe plan financiar, chiar și atunci când alegi să joci la un cazinou online. Ce-i drept, nu trebuie să te bazezi doar pe noroc, ci trebuie să știi să profiți de oportunitățile primite. Spre exemplu, dacă îți deschizi un cont nou de jucător, un bonus fără depunere nu este un semn norocos, însă îți poate oferi mai multe șanse de câștig.

 

 

2.  Lucky Bamboo

 

În cultura asiatică, bambusul are un loc și un rol extrem de important. Vechii chinezi, considerau această plantă ca fiind aducătoare de noroc. Ea poartă numele de FU Gwey Zhu, scoțând în evidență cele mai importante simboluri ale Bambusului. În cultura asiatică, Fu este simbolul pentru Noroc și Bani, Gwey semnifică Puterea și Onoarea, iar Zhu definește planta de bambus.

Pentru ca Bambusul să fie realmente benefic pentru șansele tale de a fi mai fericit și împlinit, specialiștii recomandă poziționarea plantei în zona de Est sau Sud-Est a locuinței tale, pentru prosperitatea pe toate planurile (la nivelul relațiilor familiale, la nivelul stării de spirit și de sănătate, dar și la nivel financiar). În plus, pentru toate beneficiile pe care le aduce, Bambusul nu are un preț ridicat de achiziție și este și foarte ușor de întreținut, deoarece nu are nevoie de o îngrijire aparte, de un tratament preferențial față de celelalte plante din locuința ta. 

 

3.  Busuiocul sau Tulsi

 

Busuiocul nu este doar un condiment aromat, ce dă savoare paratelor tale. În cultura indiană, această plantă poartă denumirea de Tulsi sau Ocimum Sanctum (de unirea științifică), ce se regăsește în mai multe variante și soiuri. În cultura hindusă, această plantă este considerată Sfânta, hinduși adoptând – o în cultul lor și închinându-se acesteia. Pentru aceste popoare, Busuiocul are o însemnătate religioasă, dar și mitologică, însă principala menire a acestei plante aromatice se crede că este aceea de purificare a sufletului și a trupului. Se folosea atât pentru persoanele ce erau bolnave, pentru eliminarea bacteriilor ce cauza boli e, dar și pentru persoanele ce avea o puternică încărcătură emoțională negativă, pentru a instaura gândurile bune, calmul, pozitivitatea.

 

4.  Peace Lily

 

Este una dintre cele mai aspectuoase și frumoase plante pe care le poți avea în locuința ta. Atunci când nu este înflorit, Crinul Păcii are frunze mari, într-o nuanță de verde de transmite energie și pozitivitate, iar atunci când este înflorit, florile albe, într-o formă alungită vor completa perfect designul oricărei locuințe. Această plantă este de origine Americana și este considerată ca fiind aducătoare de noroc din punct de vedere financiar. Cu atât mai mult merită să facă parte din viața ta și să îi găsești un loc, deoarece este extrem de ușor de îngrijit, necesitând să fie amplasată într-un spațiu întunecos, umbros și cu puțină lumina naturală sau artificială. O poți pune chiar și în birou, pentru că nu necesită foarte multă atenție și poate fi udată chiar și o dată pe săptămână.

 

5.  Rubber Plant

 

Rubber Plant sau plantă de cauciuc este și ea adesea prezentă și menționată în cultura Feng Shui,specialistii spunând că are o încărcătură puternică în spectrul financiar. Această plantă poate fi poziționată în orice punct din locuință, întrucât nu contează neapărat unghiul sau locul în care stă, ci contează mai mult să i se acorde atenția cuvenită, pentru a putea să răsplătească, la rândul său, cu bunăstare pe partea materială, financiară. Nu doar că simbolizează prosperitatea și bogăția, însă plantă de cauciuc este foarte plăcută din punct de vedere estetic, și cu siguranță își va găsi loc în locuința ta. În plus, va da o pată de culoare dormitorului sau sufrageriei tale și va fi benefică pentru exigenizarea spațiului.

Concluzie

Oricare ar fi motivul pentru care alegi să cumperi plante, nu uita că acestea vor da un aspect mai plăcut locuinței tale, umplând-o de culoare și de mai multă viață. Iar dacă ești pasionat de amenajarea locuinței și de tainele decorării în stil Feng Shui, nu ezita să alegi una sau mai multe dintre plantele de mai sus, pentru prosperitatea și pentru a avea parte de mai mult noroc.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*