Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Filme romantice pe care trebuie să le vezi în februarie

Sunt o mulţime de activităţi pe care le poţi face din căldura casei tale. La loc de cinste sunt jocurile de noroc, aşa că un singur click te va duce pe platforma preferată şi poţi obţine şi un Princess Casino bonus dacă indragesti acest operator. Cu ajutorul unui astfel de bonus poţi trece imediat la joc, învârtind rolele slotului ales sau a jocului de masă preferat. Și totuși, la fel de bine însă un film romantic se poate dovedi cea mai bună alegerea într-o seară de iarnă, mai ales dacă îl vei viziona alături de partener.

A Star is Born

Dacă eşti amator de filme muzicale, A Star is Born este cea mai bună alegere pe care o poţi face. Apărut pe piaţă în 2018, filmul este produs şi regizat de către Bradley Cooper care are rolul principal în film dar care îşi face şi debutul ca regizor. Distribuţia este una selectă, alături de Bradley evoluând în film Lady Gaga, Dave Chappelle, Sam Elliot şi Andrew Dice Clay. Bradley interpretează un talentat cântăreţ de muzică country care îşi împarte viaţa între scenă şi consumul de alcool.

În ecuaţie apare şi Lady Gaga, în film Ally, o chelneriţă într-un bar cu Drag Queens care este extrem de talentată la muzică şi îşi compune singură piesele. Cei doi iniţiază o relaţie de dragoste după ce Ally acceptă să cânte împreună cu Bradley la un concert. Datorită succesului înregistrat în spectacol, Bradley ia decizia ca Ally să participe la un întreg turneu, pe parcursul căruia relaţia dintre ei cunoaşte o dezvoltare apoteotică, cei doi sfârşind prin a se căsători. Drama însă nu se sfârşeşte aici, în urma dependenţei de alcool Bradley se sinucide lăsând o Ally singură.

Long Shot

O comedie romantică care ia naştere în 2019 în regia lui Jonathan Levine a cărui intrigă se bazează pe relaţia amoroasă dintre un jurnalist şi fosta sa babbysitter, cam aceasta este intriga care stă la baza filmului. Seth Rogen face echipă în film cu Charlize Theron, care a ajuns la apogeul carierei deţinând funcţia de Secretar de Stat în America. Face tot ceea ce poate pentru a-l promova pe Fred, oferindu-i şansa de a-i scrie discursurile politice pentru Casa Albă.

Relaţia dintre cei doi debutează în urma unui conflict în Manila, însă este ţinută în secret datorită poziţiei politice pe care Charlotte o deţine. Hotărăsc în mod surprinzător să îşi facă publică relaţia şi în acelaşi mod constată că au parte de acceptul publicului care îi încurajează să o continue. De aici înainte, cariera lui Charlotte înfloreşte, intră în cursa pentru președinția Americii şi după ce câştigă se căsătoreşte cu Fred, care se hotărăşte să îşi ia numele soţiei şi să devină astfel „Primul Domn” al SUA.

La La Land

Deşi filmul se încadrează în categoria muzicală, este presărat din abundenţă cu scene de dragoste, comedie dar şi de dramă. Rolurile principale sunt cedate actorilor Emma Stone şi Ryan Gosling aflaţi în căutarea succesului. Mia se visează o actriţă de renume în timp ce Sebastian este un îndrăgostit de jazz care cânta însă în locuri insalubre. Alături de John Legend, Rosemarie DeWitt şi JK Simmons, cei doi îşi încep visul în oraşul Los Angeles trecând prin bucuriile şi nereuşitele inerente pe care toţi tineri îndrăgostiţi le trăiesc. În regia lui Damien Chazelle, filmul înregistrează un succes răsunător, la care nimeni nu s-ar fi gândit.

6 premii şi 8 nominalizări la Oscar, 7 premii câştigate Globul de Aur, 5 premii şi 6 nominalizări BAFTA şi un premiu cât şi o nominalizare la prestigiosul Festival de Film de la Veneţia nu fac decât să arate interesul pe care acest film l-a stârnit încă de la lansarea sa din anul 2016. În final, filmul este adresat visătorilor care în ciuda obstacolelor întâlnite refuză să cedeze şi ajung în final să se bucure de împlinirea acestuia.

The Big Sick

Filmul este exemplul perfect de comedie romantică care aduce pe peliculă o poveste adevărată a unui cuplu care trebuie să facă faţă preconcepţiilor amestecării inter-rasiale. Kumail este un şofer Uber din oraşul Chicago a cărui origine pakistaneză îi face greutăţi fiind obligat să facă faţă presiunii la care îl supun părinţii. Aceştia insistă să se căsătorească cu o femeie de aceeaşi naţionalitate, căsătorie pe care vor să i-o aranjeze fără acordul acestuia. Kumail se opune şi într-o seară i se oferă ocazia de a o cunoaşte pe Emilly, o studentă la psihologie cu care şi începe o relaţie.

Pentru o perioadă de 5 luni de zile acesta îşi ascunde relaţia în faţa familiei, de teama de a nu fi renegat de părinţii lui. Emilly află cumva de intenţiile părinţilor acestuia de a-l însura forţat şi decide să se despartă de acesta. Face o boală gravă care o ţine multă vreme în comă, ocazie cu care Kumail îi cunoaşte şi părinţii. După ce Emilly îşi revine îi reconfirmă lui Kumail decizia ei de a rupe relaţia şi acesta se decide să plece la New York împreună cu doi prieteni. Îşi urmăreşte visul de a deveni cântăreţ şi în cadrul unui spectacol are surpriza să îşi audă numele strigat din audienţa de însăşi Emilly. Deşi un film independent cu un buget de numai 5 MILIOANE de dolari, succesul mondial înregistrat îi aduce încasări de peste 56 de MILIOANE de dolari şi o nominalizare Oscar pentru  „Cel mai bun scenariu original”.

Casablanca

Acest clasic film de dragoste se pare că nu are vârstă şi că înregistrează în continuare un public numeros. Cei doi coloşi ai cinematografiei americane, Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman sunt protagoniştii în film ai unei poveşti de dragoste care se consumă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Dragostea şi virtutea sunt cele 2 trăiri cărora trebuie să le facă faţă Rick Blaine, pus la un moment dat să aleagă între ele. Ilsa este căsătorită cu liderul Rezistenţei Cehe, care trebuie să scape din oraşul Casablanca pentru a nu cădea pe mâinile naziştilor. Filmul se încheie cu o scenă memorabilă, cea în care Rick îi urca într-un avion pe cei doi soţi, dând dovadă de altruism şi oferindu-le şansa de a scăpa de pericol. În mod cu totul neaşteptat, Casablanca a câştigat 3 Premii Oscar fiind considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX.

Mai sus, sunt doar câteva dintre filmele romantice pe care ai ocazia să le vezi în luna februarie. Ce alt motiv mai bun decât să îţi inviţi jumătatea la o cină romantică care se va încheia cu vizionarea unuia dintre aceste filme care cu siguranţă că vă va marca pentru multă vreme pe amândoi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*