Marti 16 Iulie 2024, Actualizat acum 197 zile 12:00 am

USV a primit certificatul de calitate „Erasmus Charter for higher education 2021-2027”

usv, stiri, suceava, news, universitatea stfean cel mareLa începutul acestui an, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a primit certificatul de calitate ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2021-2027” (ECHE). Astfel, în perioada 2021 – 2027, USV va avea acces la finanțare în cadrul tuturor acțiunilor programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Certificatul a fost acordat în baza evaluării pozitive realizate de către Comisia Europeană a candidaturii depuse de către Serviciul de Relații Internaționale si Afaceri Europene (SRIAE) în mai 2020. Conform rezultatelor evaluării, aplicația depusă de SRIAE în vederea obținerii acestei importante certificări reflectă relevanța programului Erasmus + în cadrul strategiei de internaționalizare și modernizare instituțională a USV, implementarea planificată a acțiunilor programului și modul în care acestea vor contribui la realizarea obiectivelor strategiei instituționale a universității. În perioada 2014 – 2020, un număr de 1200 persoane din cadrul USV (700 studenți si 500 personal didactic și nedidactic) au beneficiat de mobilități în străinătate, în cadrul programului Erasmus+.

„Prin noua aplicația depusă, USV demonstrează angajamentul de a dezvolta în continuare respectarea principiilor tradiționale și a celor noi cuprinse în ECHE, ce prevăd asigurarea accesului deplin și echitabil al participanților din toate mediile la activitățile programului Erasmus+. Noua perioadă de implementare a programului Erasmus+ va aduce modificări generate în principal de digitalizarea procedurilor de administrare a mobilităților, de introducerea mobilităților fizice combinate cu mobilitățile online. Va fi consolidată metodologia unitară privind alocarea creditelor transferabile (ECTS) ce asigură echivalarea competențelor dobândite în universitățile din spațiul european. Ca element de noutate, se va avea în vedere digitalizarea administrării mobilităților Erasmus+, prin acțiunea Comisiei Europene (CE), Erasmus Without Paper. Astfel, vor fi implementate măsuri pentru introducerea de facilități prin cardurile pentru studenți (ESCI – European Student Card Initiative), care vor permite acestora să se înregistreze mai ușor la instituțiile de învățământ superior din Europa, în vederea efectuării mobilităților de studiu, utilizând platformele online. Studenții se vor putea informa în perioada ce precede începerea mobilității, vor accesa serviciile de înregistrare online la universitatea gazdă și vor beneficia de recunoașterea automată a creditelor ECTS. Prin intermediul cardului vor avea acces imediat la serviciile din universitatea gazdă (bibliotecă, cazare, transport etc) și la reduceri de preț pentru diverse activități și evenimente desfășurate pe teritoriul UE”, se arată într-un comunicat al USV.

Un alt pas spre digitalizare și creșterea calității stagiilor va fi făcut prin aplicația mobilă Erasmus + pentru studenți (Erasmus+App), care permite gestionarea mobilităților din faza de depunere a aplicațiilor, până la finalizarea acestora și întoarcerea în țara de origine. Aplicația furnizează informații structurate despre programul Erasmus+, despre stagiile în străinătate fiind și un ghid pentru perioada de derulare a unei mobilități. Erasmus+App permite și realizarea acordurilor de studii, prin conexiunea la platforma online a programului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*