Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

FOTO Peste 100 de elevi ai Școlii „Miron Costin” implicați într-un proiect de prevenire a bullyngului

Speranța intr-un viitor cât mai apropiat mai bun și dorința de a-i simți pe cei mici in siguranță și a le asigura o dezvoltare optimă au adus din nou Școala și Poliția parteneri în cadrul unui proiect educațional care își dorește să abordeze noile provocări și riscuri ale tinerei generații prin instrumente și tehnici preventive moderne.

Așa a luat naștere proiectul ,,Alege sa fii bun!” subsumat campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și victimizarii minorilor ,,RESPECT”.

Proiectul este derulat în parteneriat de Școala Gimnaziala Miron Costin Suceava și Inspectorul de  Poliție Județean Suceava – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Proiectul este coordonat de profesor Dumitru Moraru – directorul Școlii Gumnaziale Miron Costin și de colectivul format din profesorii coordonatori  COZMANCIUC ALINA MANUELA, PALAGHIANU LAVINIA OCSANA, RUSU SIMONA LILIANA,  PELIN COSMINA ELENA.

Scopul proiectului este identificarea unor modalități de rezolvare a conflictelor şi modelarea gestionării situaţiilor conflictuale viitoare. Prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură în mediul şcolar

Proiectul are ca obiective: Crearea unor alternative pentru rezolvarea  conflictelor între elevi; Formarea unui comportament asertiv în situaţii care pot escalada în violenţă; Sensibilizarea elevilor  privind consecinţele actelor de violenţă; Îmbunătăţirea gradului de implicare voluntară a elevilor în activităţii de prevenire a violenţei; Adoptarea unui comportament bazat pe respectarea normelor de convieţuire socială.

Proiectul se desfășoară în perioada 25 ianuarie – 10 iunie 2021.

Proiectul a debutat vineri,  28 ianuarie cu o serie de instruiri si activități on line, situatia pandemică impunând noi provocari si tematici ce țin în special de amenințările și vulnerabilitățile lumii virtuale. Problemele legate de rețelele de socializare și fenomenul de bullying au fost abordate intr-o sesiune on-line de reprezentantul IPJ Suceava, comisar sef de poliţie Ionuț Epureanu. Copii, profesori și părinți au aflat deopotrivă despre ultimele modificări legislative care incrimineaza utilizarea unor date de identitate false pentru crearea unor conturi pe rețelele de socializare si pedepsele prevazute de legislația penala română. Distantati…dar la fel de curioși au fost peste 100 de elevi din ciclurile primar și gimnazial.

Ulterior, pe perioada week-end-ului si in zilele de vacanță elevii realizează materiale video, desene care surprind abordari preventive ale violentei școlare, urmand ca dupa începerea școlii, in funcție de situația pandemică sa fie organizate activități interactive și acțiuni în mediul școlar.

,,Alege sa fii bun” este sloganul care trebuie sa ne reunească pe toți în această perioadă și să ne responsabilizeze in continuarea procesului educațional al unor tineri care trec prin timpuri deosebite și pe care ii așteaptă momente deosebite în viața pe care le-o dorim fericită si in siguranță.

Sursa: Comunicat IPJ Suceava

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*