Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Vrei să îți amenajezi bucătăria, dar nu te poți hotărî la un singur stil? Iată cateva idei care să te inspire!

Bucătăria este unul dintre cel mai importante spații dintr-o locuință și trebuie să fie amenajată pe placul tău. Indiferent că gătești zi de zi pentru cei dragi sau doar îți place să savurezi cafeaua în fiecare dimineață în această cameră, ai nevoie de un loc primitor, comod, cu un aspect plăcut și, totodată, dotat cu toate electrocasnicele și ustensilele necesare. 

Iată câteva stiluri de design interior din care să te inspiri!

  1. Retro/ Vintage

Bucătăriile inspirate din aceste perioade sunt din ce în ce mai apreciate de români, datorită faptului că au personalitate proprie și oferă caracter oricărei încăperi. Stilul retro nu ține de proporții, așa că nu contează dacă nu dispui de un spațiu prea mare. Cea mai importantă parte în această amenajare stă în culori. Acestea trebuie să fie vesele și dinamice, cu electrocasnice în nuanțe pastelate, iar mobilierul să aibă o textură patinată. Cel mai simplu, intră aici și vezi oferta pentru mobilă de bucătărie. În ceea ce privește designul vintage, aici poți merge pe un aspect mai clasic, care îmbină perfect blaturile învechite din lemn și albul corpurilor de depozitare. Optează pentru câteva elemente de decor aurii și gata! Ai bucătăria mult visată!

 

  1. Rustic

Pentru a avea o bucătărie în stil rustic, nu înseamnă că trebuie să locuiești la o cabană sau într-o vilă. Acest tip de design interior se potrivește perfect și apartamentelor mici de la bloc, dar trebuie să știi cum să îl amenajezi astfel încât să nu pară dezordonat. Fie că apelezi la magazine de mobilă nouă sau preferi să te ajuți de cea pe care o ai deja, optează pentru modele cu o textură de lemn cât mai naturală și mai apropiată de cea reală. Un alt material extrem de popular este piatra, folosită pentru blatul de lucru, decorarea pereților sau placarea pardoselii. În ceea ce privește elementele decorative, acestea trebuie să fie cât mai naturale în culori prăfuite sau pământii. Joacă-te cu lemnul alb pentru a oferi luminozitate încăperii. 

 

  1. Modern

Confortabil este cuvântul de bază al acestui stil, iar bucătăriile moderne sunt ultra populare datorită faptului că au o compartimentare extrem de bună. În ceea ce privește amenajarea, optează pentru două-trei culori maxim, dar acestea nu trebuie să fie contrastante și nici să îți sară în ochi. Nuanțele pământii, neutre și câte o plantă verde decorativă vor fi îndeajuns să se creeze un aspect vizual plăcut. Dacă ai nevoie de idei de amenajare pentru bucătării moderne, intră aici și inspiră-te din cele mai spectaculoase propuneri. În cazul în care ești o persoană care preferă aspectul curat și luminos al unei case, aceasta este alegerea ta!

Așadar, ia în considerare ideile de mai sus și optează pentru stilul care ți se potrivește cel mai bine! Începe chiar acum să faci un plan pentru amenajarea bucătăriei și bucură-te de un rezultatul final spectaculos!

 

Sursa foto: Shutterstock.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*