Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Ai o casă la țară? Află cele mai eficiente metode pentru a ține hoții la distanță!

Un număr foarte mare de oameni au decis ca, pe lângă apartament, să își achiziționeze o casă, undeva în apropierea orașului, pentru a putea petrece acolo zile liniștite în vacanțe sau la sfârșit de săptămână. 

Chiar dacă avantajele pe care o astfel de casă de la țară le aduce, există, totuși, un mare dezavantaj și anume acela că în zilele când nu stai acolo, riscul ca hoții să-și facă apariția hoții este foarte mare. Iar dacă un grup de tâlhari a pus ochii pe casa ta, aceștia vor urmări cât de des mergi acolo sau câte persoane vin de obicei și încep să elaboreze un întreg plan de acțiune.

De aceea, este recomandat să îți iei cât mai multe măsuri de prevenție și să faci anumite modificări, astfel încât casa și obiectele din ea să fie mereu în siguranță.

Iată cum îți poți proteja casa de la țară de hoți:

Există mai multe modalități de a proteja o casă de atacurile hoților. Iată care sunt, însă, cele mai recomandate:

Alege gardul potrivit

Atunci când este vorba despre o casă într-o zonă de țară este recomandat să se monteze un gard înalt de jur împrejur: din lemn, din beton sau orice se încadrează în bugetul familiei. Poți monta singur gardul sau poți alege serviciile unei companii specializate în astfel de lucrări.

Optează pentru o încuietoare bună

Chiar dacă ai montat un gard bun, dar hoții au reușit să treacă de el, următorul lucru care îi poate opri este o încuietoare bună. Înainte de a decide care este cea mai potrivită, este recomandat să te interesezi atât la magazinele de specialitate, cât și pe diverse forumuri unde alți oameni s-au confruntat cu aceeași problemă. Poți verifica atuurile și dezavantajele fiecăreia, pentru a afla cât de fiabil este fiecare model.

Ai grijă la ferestre

Când este vorba despre o casă de la țară, este neapărată nevoie să montezi grilaje la ferestre, căci hoții, de obicei, pătrund în interior prin acestea. Dacă vor încerca să le îndepărteze, zgomotul produs îi va alerta pe vecini. Dacă nu vrei să iei în calcul această idee, optează pentru obloane de aluminiu.

Instalează o alarmă

Când vine vorba despre metode de protecție pentru case, cea mai fiabilă este alarma. Aceasta este instalată în interior, iar dacă hoțul va intra în casă, alarma se va declanșa. Speriați de semnalul sonor, aceștia vor părăsi casa în câteva secunde, timp în care, cel mai probabil, nu vor găsi nimic de valoare.

Crește un câine

Cel mai simplu mod de a-ți păzi casa de hoți este să crești un câine de talie mare. Tot ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că va trebui să investești în dresajul acestuia. Iar în perioadele când nu ești acolo, câinele se poate deplasa în toată curtea, speriindu-i pe cei care încearcă să se apropie.

Montează camere video

Cu ajutorul unui sistem de supraveghere, vei reuși să monitorizezi zona ori de câte ori vrei, pentru a vedea ce se întâmplă și chiar să înregistrezi, pentru a verifica ulterior. Dacă o astfel de metodă ți se pare potrivită, vezi aici ofertele disponibile, care îți permit redarea unor imagini de calitate, chiar și în timpul nopții.

Dacă vrei să-ți protejezi casa, atunci alege una sau mai multe dintre metodele de mai sus, pentru a avea garanția că totul este în siguranță când tu nu ești acolo. Dar mai ține cont de un ultim sfat: cu cât mai puțini oameni știu ce se află în curtea și în casa ta, cu atât este mai ușor să te protejezi de răufăcători!

Sursa foto: Shutterstock.com 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*