Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO Jandarmul sucevean pasionat de folclor și promovarea tradițiilor bucovinene

Se apropie Ziua Națională a României, zi cu o semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, mai ales în contextul în care ne aflăm. Jandarmeria Suceava expune povestea plt. adj. Târziu Vasile din cadrul Detașamentului 6 Jandarmi Fălticeni, un jandarm pasionat de folclor și de promovarea tradițiilor bucovinene.

De peste douăzeci de ani, acesta reușește să îmbine devotamentul, spiritul civic și profesionalismul, specifice carierei de jandarm, cu plăcerea pentru muzica populară și portul tradițional românesc.

El a început să cânte de la vârsta de 20 de ani, moștenind talentul de la mama sa, cântăreață în corul bisericii. Din anul 2011, activează ca solist vocal în cadrul Grupului Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, un grup specific păstoresc. Împreună cu membrii grupului, a participat la numeroase festivaluri de talie națională și internațională, iar în urma acestora, a obținut un palmares de premii semnificative (Locul 1 la Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, Câmpulung Moldovenesc, la toate edițiile între anii 2011-2019; Trofeul Festivalului Național de Datini și Obiceiuri de iarna, Focșani, în 2015 și 2017). Un moment de mândrie personală a reprezentat participarea în anul 2018, la concursul de folclor „Vedetă Populară” de la Televiziunea Română, obținând aprecierea membrilor juriului, domnul Grigore Leșe afirmând că „Muzica acestuia are monumentalitate, este un mister al sacrului”.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*