Joi 03 Decembrie 2020, Actualizat 12:00 am

 

DSP Suceava a primit o nouă tranșă de vaccin antigripal

In cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit o noua tranșă de  vaccin gripal tetravalent : 15120 doze Influvac și  2700 dove Vaxigrip, însumând astfel de la debutul prezentei  campanii de vaccinare antigripală, cantitatea de 40440 doze Influvac (destinat adulților) și 4600 doze Vaxigrip (destinat copiilor).

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire (persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii în vârstă de până la 6 ani) să se adreseze medicului de familie pentru a primi vaccinul antigripal. Până în prezent, în județul Suceava,  s-au vaccinat împotriva gripei 15.371 persoane din categoria celor vulnerabile”, a precizat directorul dr. Dinu Florin Sădean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*