Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Orașul Siret închis din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Oraşul Siret din judeţul Suceava a trecut în scenariul roşu de lucru în urma cazurilor de coronavirus raportate la nivelul oraşului, peste 7 cazuri la mia de locuitori. Potrivit prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, restaurantele şi barurile din oraş se închid pentru mai multe săptămâni, iar mai multe şcoli vor intra în scenariul roşu.

„Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava și am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor”, susţine prefectul de Suceava.

De asemenea, toate manifestările, activitățile cu publicul desfășurate în aer liber vor avea loc cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție. În plus, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu.

Numărul mare de cazuri COVID a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în prezent sunt confirmate 38 de cazuri.

Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*