Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Ghiozdane și rechizite oferite de polițiștii suceveni și partenerii lor copiilor din familii defavorizate

sdr

Pentru fiecare elev, părinte și profesor, un nou an de învățământ reprezintă o nouă provocare mai ales în condițiile speciale generate de efectele pandemiei SarsCov2.  În ultima săptămână de vacanţă (07 – 12 septembrie 2020) poliţiştii
Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu partenerul tradiţional, dl. Brian Douglas, au oferit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din comunele Stroieşti şi Şcheia, dar și din comuna Grănicești. De asemnea, copiii au primit dulciuri și fructe. Este un mesaj clar al
poliţiştilor care îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat. Peste 100 de copii au primit rechizite și lucruri necesare școlii.

Totodată s-au purtat discuţii cu părinţii pentru a-i conştientiza pe aceştia cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare de către copii şi importanţa educaţiei pentru dezvoltarea acestora.
Ghiozdane şi rechizite au fost distribuite și copiilor din comunitatea de romi din comuna Şcheia. Din analizele de caz efectuate s-a constatat că mulţi dintre autorii de infracţiuni sunt minori, tocmai de aceea impunându-se intervenţia preventivă în scopul promovării actului educaţional şi implicit în vederea limitării participaţiei minorilor la
săvârşirea de infracţiuni. Minorilor şi părinţilor acestora li s-au prezentat avantajele urmării cursurilor şcolare şi adoptării unui comportament civilizat şi încadrat de legalitate.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*