Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Balsamul – remediu magic pentru părul tău

Toată lumea visează la un păr frumos, mătăsos și strălucitor. Pentru a obține acest rezultat, firele au nevoie de îngrijire regulată și adecvată. Prin urmare, șamponarea nu este suficientă pentru menținerea podoabei capilare într-o formă ideală.

Beneficiile unui balsam 

Imediat după șamponare, firele de păr devin mai puțin voluminoase, fragile și sensibile la acțiunea factorilor externi negativi.  Șamponul absoarbe și îndepărtează praful, impuritățile și excesul de sebum. Astfel, părul este predispus la despicarea firelor și deteriorarea excesivă. În cazul aplicării balsamului, cuticulele părului sunt îmbogățite cu solzi de keratină, restabilind structura părului. Remediul oferă protecție fiabilă, asigurând pieptănare ușoară. Păstrarea unui nivel optim de umiditate a șuvițelor elimină un posibil proces de deshidratare. După utilizarea balsamului, părul devine mai ușor de manevrat, mai puțin electrificat, mai ușor de pieptănat, cu un aspect neted și strălucitor.

Scop și compoziție

Un balsam de păr funcționează mai intens atunci când este combinat cu un șampon potrivit. De regulă, aceste două produse trebuie să fie din aceeași serie de remedii, cu aceleași ingrediente și efecte asupra firelor. În caz contrar, remediile pot avea efect opus asupra părului.

Fiecare balsam diferă prin compoziție, în funcție de tipul de păr și de problemele pe care sunt concepute să le rezolve. Balsamurile conțin adesea minerale și plante pentru abordarea problemei specifice. Un produs ales corect oferă rezultate chiar după prima aplicare, evitând uscarea excesivă și încâlcirea rapidă a firelor.

Componentele principale îmbogățesc foliculii cu emolienți îngrijitori, uleiuri, siliconi și agenți tensioactivi cationici pentru a elimina excesul de grăsime și ulei. De asemenea, conțin aditivi speciali care saturează părul cu elemente utile necesare sănătății acestuia. Folosirea unui balsam de păr ajută la menținerea echilibrului de umiditate, deoarece părul nu pierde nutrienți și umiditate.

Tipuri de balsamuri:

  1. Zilnice – cel mai cunoscut tip, care se aplică imediat după șamponare și se clătește peste 3-4 minute.
  2. Fără clătire – de regulă, acest tip de balsam este sub formă de spray, fiind foarte comod și ușor de aplicat. Oferă efecte instante și poate fi utilizate zilnic.
  3. Specializare (analog al măștilor) – pe lângă protejarea și înmuierea părului, balsamurile specializate cu acțiune profundă și sunt concepute pentru a rezolva probleme individuale specifice. Acest lucru poate fi păstrarea culorii părului vopsit, etanșarea capetelor despicate, creșterea volumului rădăcinii. Sunt folosite ca o clătire obișnuită, dar uneori timpul de aplicare este mai mare.

Indiferent de tipul balsamului, trebuie să alegeți un produs în funcție de tipul sau problema părului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*