Joi 25 Februarie 2021, Actualizat 12:00 am

 

Apare o nouă poliție în România! Marcel Vela a dat undă verde

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dat undă verde pentru înființa o nouă poliție în România. Ordinul de înființare a fost semnat, marți, de către ministrul de Interne.

Într-o declarație de presă susținută marți, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că siguranța în școli este prioritară pentru actualul Guvern. De aceea, acesta a semnat un ordin de înființare a Direcției pentru siguranță școlară, în cadrul Poliției Române, scrie Capital.ro.

„Siguranţa în şcoli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului şi astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinţează această nouă structură a Poliţiei pentru siguranţa şcolară.

Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă.

Marcel Vela a mai declarat că obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

„Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora.

Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Vela.

„Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri”, a mai spus ministrul de Interne.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*