Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cluburile de fotbal care au câștigat cele mai multe trofee în secolul XI

Vă prezentăm cele mai de succes 15 cluburi în funcție de numărul de trofee câștigate. Majoritatea formațiilor sunt din Europa, însă există și câteva de pe alte continente, precum și anumite formații a căror anvergură este pur și simplu inexistentă la nivel internațional. Cum era de așteptat, în acest clasament nu apare nici o formație românească, întrucât forțele din fotbalul autohton s-a schimbat foarte mult în ultimele două decenii.

15. Olympiacos Pireu – 25 de trofee

Formația elenă a câștigat 17 titluri de campioană a Greciei, 7 Cupe ale Greciei și o singură dată Supercupa, în sezonul 2006/2007. Olympiacos este cel mai de succes club din istoria țării, având un total de 75 de trofee, cu 34 mai multe decât următoarea echipă din clasamentul virtual, Panathinaikos Atena.

14. Dynamo Kiev – 25 de trofee

Echipa antrenată în prezent de experimentatul Mircea Lucescu speră să redevină cea mai bună formație din Ucraina, după ce Șahtior Donețk a dominat fotbalul din fostul spațiu sovietic în ultimul deceniu, sub comanda aceluiași Lucescu. 8 titluri de campioană, 8 Cupe ale Ucrainei și 9 Supercupe a cucerit Dynamo Kiev în ultimii 20 de ani.

13. Pyunik Yerevan – 26 de trofee

Chiar dacă nu a mai câștigat nici un trofeu în ultimii 4 ani, fotbaliștii celor de la Pyunik au reușit să ridice deasupra capului de 11 ori trofeul pentru cucerirea titlului de campioană, de 7 ori Cupa Armeniei și de 8 ori Supercupa națională.

12. Sheriff Tiraspol – 27 de trofee

Cel mai puternic club din Moldova a câștigat titlul de 17 ori în ultimii 20 ani, perioadă în care a obținut și de 10 ori Cupa Moldovei.

11. Paris Saint-Germain – 29 de trofee

După ce s-a zbătut în mediocritate timp de aproape două decenii, PSG a redevenit o forță în campionatul francez după ce clubul a fost cumpărat de către fondul de investiții al Qatarului. Parizienii au câștigat ultimele 7 ediții de Ligue 1, de 8 ori Cupa Franței, de 7 ori Cupa Ligii și de 7 ori Supercupa în acest secol.

10. Real Madrid – 30 de trofee

Galacticii au câștigat de 7 ori Liga Campionilor în ultimii 20 de ani, dintre care de 3 ori consecutiv între anii 2016-2018 sub comanda lui Zinedine Zidane. Echipa de pe Santiago Bernabeu a cucerit de 7 ori titlul în La Liga, a câștigat de 2 ori Copa del Rey, de 4 ori Supercupa Europei, de 6 ori Supercupa Spaniei și de 4 ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

9. Dinamo Zagreb – 32 de trofee

Formația care tocmai a eliminat-o pe CFR Cluj din turul secund al preliminariilor Ligii Campionilor a câștigat 16 titluri de campioană, 11 cupe naționale și de 5 ori Supercupa Croației în ultimii 20 de ani.

8. Auckland City – 33 de trofee

Auckland City a dominat fotbalul din Noua Zeelandă în ultimele două decenii, cucerind nu mai puțin de 11 titluri de campioană, 8 Cupe naționale, 5 Cupe ale Carității ASB și de 9 ori Liga Campionilor OFC.

7. Celtic – 33 de trofee

După ce rivala eternă Rangers a fost falimentată și retrogradată în ultima ligă în 2012, Celtic pur și simplu a defilat în campionatul scoțian. 15 titluri, 9 cupe și 9 cupe ale ligii a cucerit Celtic în secolul XI.

6. Șahtior Donețk – 33 de trofee

13 titluri de campioană, 11 Cupe ale Ucrainei, 8 Supercupe și Cupa UEFA în 2008 – sub comanda lui Mircea Lucescu – sunt trofeele cu care se poate mândri echipa finanțată de oligarhul Rinat Ahmetov.

5. FC Porto – 33 de trofee

Porto a cucerit Cupa UEFA în 2003, iar apoi Liga Campionilor și Cupa Intercontinentală în 2004 sub comanda lui Jose Mourinho. În 2011, Cristian Săpunaru a câștigat Europa League în tricoul lui FC Porto. Lusitanii au mai cucerit și 11 titluri de campioană națională, 8 Cupe ale Portugaliei și 11 Supercupe în precedentele două decenii.

4. FC Barcelona – 34 de trofee

Chiar dacă în prezent trece printr-un moment de criză profundă, catalanii au câștigat mai multe trofee decât rivalii de la Real Madrid în ultimii 20 de ani:

  • Liga Campionilor – 5
  • LaLiga – 10
  • Copa del Rey – 6
  • Supercupa Spaniei – 8
  • Campionatul Mondial al Cluburilor – 3
  • Supercupa Europei – 3

3. Lincoln Red Imps – 40 de trofee

17 titluri de campioană a Gibraltarului a câștigat această formație relativ necunoscută, alături de 12 Cupe și 11 Supercupe naționale. Mai de grabă pariorii cunosc această formație din preliminariile Ligii Campionilor și Europa League sau de pe platforma 888 pariuri live.

2. Al Ahly Cairo – 44 de trofee

A doua cea mai de succes formație din punct de vedere al trofeelor câștigat nu este din Europa. 13 titluri de campioană, 5 Cupe ale Egiptului, 11 Supercupe naționale, 8 trofee ale Ligii Campionilor Africii, 6 Supercupe ale Africii și o Cupă a Confederației Africii (echivalentul Europa League) a cucerit formația din țara faraonilor.

1. Bayern Munchen – 45 de trofee

Proaspăta câștigătoare a Ligii Campionilor a cucerit nu mai puțin de 15 titluri în Bundesliga, 3 trofee Champions League, 11 Cupe ale Germaniei, o Cupă Intercontinentală, un Campionat Mondial al Cluburilor, o Supercupă a Europei, 6 Cupe ale Ligii naționale și 7 Supercupe ale Germaniei în ultimii 20 de ani. Lotul actual al bavarezilor ne face să credem că Lewandowski și compania vor putea să continue să domine fotbalul european și în următorii ani.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*