Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Toate trenurile IR circulă cu reducere de 30% pe relația Suceava-Vatra Dornei

Compania CFR Călători a suplimentat lista de trenuri InterRegio (IR) cu care se poate circula cu bilete mai ieftine decât cele standard pentru această categorie, fiind incluse și toate trenurile de lung parcurs care fac și distanța Suceava-Ilva Mică. De interes pentru suceveni este în special distanța Suceava – Gura Humorului – Câmpulung – Vatra Dornei, unde biletele la trenurile de lung parcurs sunt mai ieftine cu 30%.

De exemplu, un bilet la un tren InterRegio de la Suceava la Vatra Dornei costă acum 25,5 lei, iar de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc 18 lei.

Prin comparație, la un tren Regio (n.r. personal), biletul până la Vatra Dornei este 16 lei iar până la Câmpulung Moldovenesc în jur de 10 lei.

Tocmai pentru că viteza de parcurs este una scăzută, iar trenul are multe opriri, tariful standard de IR nu prea se justifică pe această distanță. Probabil de aceea a luat și CFR Călători decizia de a introduce reduceri pe această distanță, în urma analizei numărului de călători. Au fost perioade în care trenurile IR spre Ardeal sau Banat circulau cu bilete reduse și cu 50% pe relația Suceava – Vatra Dornei -Ilva Mică, din cauza vitezei medii reduse.

De la Suceava la Vatra Dornei sunt șapte trenuri pe zi, din care cinci IR și două Regio.

Toate detaliile legate de mersul actualizat al trenurilor, la zi, inclusiv cu locurile disponibile și reduceri tarifare, se pot consulta pe site-ul oficial cfrcalatori.ro, potrivitZiarul de Iasi.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*