Duminică 27 Septembrie 2020, Actualizat acum 270 zile 12:00 am

 

Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie. Vara va continua și în septembrie

Vara 2020 a fost o vară a recordurilor de temperaturi, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie. La stații meteorologice au fost depășite recordurile maxime zilnice, iar anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an din istoria măsuratorilor meteorologice. Sunt vești bune și pentru cei care și-au prelungit vacanțele. Vara va continua cel puțin până la jumătatea lunii septembrie, scrie Digi24.ro.

Elena Mateescu: A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice.

Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius.

Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*