Joi 06 Mai 2021, Actualizat 12:00 am

 

FOTO Șoferul unui tir din Suceava a produs o tragedie rutieră. O mamă și fetița ei au murit în accident

Șoferul unui tir, înmatriculat în Suceava, a produs o adevărată tragedie pe A1. O fetiță de un an și nouă luni și mama sa au muritdupă ce mașina condusă de un bărbata intrat sub un TIR care întorcea pe autostradă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, o autospecială pentru descarcerare, una pentru stingerea incendiilor şi două echipaje SMURD au intervenit în zona kilometrului 108, la un eveniment rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion.

Din primele verificări a reieşit că autocamionul ar fi efectuat o manevră de întoarcere după ce s-a încadrat greşit pe autostradă, iar autoturismul nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu remorca, trecând pe sub partea din spate a acesteia.
Fetiţa, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, în scaun special pentru copii, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa. Mama sa, aflată pe locul din dreapta faţă, a fost găsită inconştientă şi a fost transportată la spital, unde ulterior a fost constatat decesul.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost transportat şi şoferul autoturismului, care era conştient la sosirea echipelor de salvare.

Polițiștii au descoperit că TIR-ul care a provocat nenorocirea, înmatriculat în Suceava, avea un magnet instalat pe tahograf. Ceea ce îl ajuta pe șofer, care are 49 de ani, să conducă fără să respecte timpii de odihnă și nici viteza legală, care nu se mai înregistra în aparat.

Anchetatorii i-au acum în calcul reținera șoferului și propunerea de arestare preventivă, prezența magnetului pe tahograf fiind circumstanță agravantă, care i-ar putea schimba încadrarea inițială din ucidere din culpă în omor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*