Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Incalzirea cu peleti a unei locuinte – o alegere rentabila

Propria locuinta trebuie sa fie locul in care te simti cel mai bine, in care te deconectezi de la probleme zilnice si pe care sa o dai sinonim confortului. Asa cum bine stii, incalzirea iti poate pune reale probleme daca nu faci cele mai bune alegeri. Anotimpurile reci sunt cele in care poti consuma o multime de bani, nu si daca alegi sa iti incalzesti locuinta cu peleti.

Chiar daca nu pare cea mai buna alegere la prima vedere, o centrala care poate incalzi o locuinta cu peleti este o alegere potrivita care iti va aduce o multime de avantaje pe termen mediu si lung. De acest lucru s-au convins si persoanele care au cumparat proprietati care foloseau deja aceasta forma de incalzire. Trebuie sa te bucuri de fiecare anotimp fara sa stai cu gandul la costurile ridicate alocate incalzirii proprietatii.

In timp ce persoanele care au optat pentru alte tipuri de centrale, fie pe gaz, fie pe lemne, regreta alegerea facuta din cauza costurilor ridicate, incalzirea prin peleti este o alegere ieftina si ecologica. Resturile lemnoase, rumegusul, coaja copacului, deseurile vegetale pot fi transformate in peleti printr-un procedeu simplu.

Persoanele care sunt preocupate de natura pot opta pentru o centrala pe peleti deoarece acestia sunt alcatuiti in totalitate din resturi lemnoase, iar in aceste cazuri nu te poti simti vinovat ca arzi un copac ce emana o cantitate importanta de oxigen in natura.

Avantajele incalzirii cu peleti

Costurile pentru incalzire pot reprezenta un stres in perioada rece din an, din acest motiv trebuie sa faceti cea mai buna alegere atunci cand montati o centrala termica. Este important de mentionat faptul ca peletii au o putere calorica mai mare decat a lemnului obisnuit, ceea ce inseamna ca va puteti incalzi locuinta intr-un timp mai scurt.

Emisiile care rezulta din urma arderii sunt aproape insesizabile, cu mult sub cele a lemnului obisnuit. Mai mult decat atat, cenusa rezultata poate fi folosita ca un excelent ingrasamant natural. Aceasta nu trebuie sa reprezinte o problema deoarece cantitatea ei va fi de doar 1,5% din masa peletilor arsi.

Centralele care folosesc peleti pot fi folosite in diferite spatii comerciale, propria locuinta sau chiar la apartament.

Costurile lunare alocate pentru incalzirea unei locuinte de peste 180 de metri patrati va fi de doar 170 de lei. Comparand cu alte modalitati de incalzire, trebuie sa recunosti ca peletii sunt o alegere potrivita, asa este?

Altfel spus, daca iti doresti o solutie sigura prin care iti poti incalzi propria locuinta fara prea multe costuri, o centrala termica ce folosesti peleti reprezinta una dintre cele mai bune alegeri. Familiile care au facut deja acest pas sunt multumite de frecventa cu care trebuie sa alimentezi centrala, de caldura produsa si de curatenia specifica acestei solutii.

Daca te-ai hotarat sa folosesti peleti de cea mai buna calitate pentru incalzirea propriei locuinte, site-ul tomibena.ro iti ofera o gama variata de produse la preturi de nerefuzat. Alege o solutie sigura, economica si ecologica!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*