Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Afla ce NU ar trebui sa lipseasca din casele sucevenilor! TOP 4 lucruri pe care TREBUIE sa le ai la indemana

Din pacate, Suceava este unul dintre cele mai afectate orase din cauza pandemiei. In timpul starii de urgenta, aici se inregistra cel mai mare numar de infectari. Din acest motiv, majoritatea sucevenilor au devenit mult mai precauti in ceea ce priveste masurile de igiena.

Pentru ca fiecare persoana isi doreste ca familia si cei apropiati sa fie in siguranta, preventia si distantarea sociala au devenit actiuni pe care romanii le fac de buna voie. Mai mult decat atat, exista si cateva articole sanitare care te vor ajuta in lupta cu temutul virus.

TOP 4 lucruri care NU trebuie sa iti lipseasca din casa pentru a fi in siguranta

 

  • Manusi

 

Un studiu recent arata ca, in ultima jumatate de an, oamenii din toata lumea s-au spalat pe maini si au facut curat in locuinta mai des decat inainte.

Cand mergi la cumparaturi, este indicat sa porti o pereche de manusi, pentru a evita contactul cu suprafetele posibil infectate. In interiorul casei, sunt la fel de utile, pentru ca  te protejeaza de substantele toxice pe care le folosesti atunci cand faci curatenie. Asadar, consulta oferta pentru manusile din latex din magazinele de specialitate si alege cele mai bune variante pentru tine. Pentru a elimina orice risc, imediat dupa folosire, arunca-le intr-un cos cu capac.

 

  • Dezinfectant

 

Goana romanilor dupa dezinfectantul de maini nu a fost doar un trend al momentului. Este binecunoscut faptul ca acesta combate virusurile si te protejeaza de bacterii.

Indiferent daca mergi la magazin, la picnic sau la cumparaturi, este de preferat sa ai intotdeauna la indemana un astfel de produs sau un pachet de servetele umede. Daca nu ai incredere in gelurile din comert, iti poti prepara chiar tu o solutie sanitara acasa.

 

  • Masca chirurgicala

 

Mastile de protectie au devenit accesorii indispensabile pentru oameni si se afla printre lucrurile care nu trebuie sa iti  lipseasca niciodata din buzunar. Utilitatea lor nu mai este un subiect de dezbatut, dupa ce s-a demonstrat ca o persoana infectata poate elimina prin tuse pana la 3.000 de picaturi respiratorii cu virusul SARS-CoV-2, care, odata imprastiate, se depun rapid pe suprafetele din apropiere, in timp ce altele raman in aer aproximativ 3 ore.

Asadar, pentru a preveni o posibila contaminare, ai nevoie de o masca chirurgicala, care asigura un plus de protectie atat pentru tine, cat si pentru persoanele din jurul tau.

 

  • Solutii dezinfectante

 

Numarul solutiilor de curatare pe care romanii le-au cumparat din martie 2020 pana in prezent a crescut considerabil fata de anul 2019. Nu cu mult timp in urma, romanii erau codasi intr-un studiu care vorbea despre igiena si despre consumul de sapun.

Este recomandat sa cureti cat mai riguros suprafetele pe care le atingi des: clanta, masa, manerul, intrerupatorul de lumina si robinetul chiuvetei. Pentru dezinfectare, solutiile de uz casnic diluate si cele pe baza de alcool (intr-un procent de 70%) sunt considerate cele mai eficiente impotriva COVID-19.

Asadar, pentru a te asigura ca sanatatea ta si a celor din jurul tau nu este pusa in pericol si pentru a preveni un nou val in imbolnaviri, respecta distantarea sociala si regulile de igiena.

Sursa foto: Shutterstock.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*