Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Descopera 8 modalitati eficiente prin care il poti tine pe cel mic departe de ecrane!

Cu siguranta ti s-a intamplat sa dai drumul la televizor pentru a-i capta atentia copilului atunci cand aveai ceva de facut. Insa, relatia dintre cei mici si gadgeturi poate deveni una periculoasa. Asadar, daca iti doresti sa reduci timpul petrecut de micut in fata ecranelor, dar si sa ai timp pentru tine, poate fi dificil sa gasesti modalitati distractive, care sa-l tina ocupat.

Mai jos, gasesti o lista de activitati care nu implica tehnologia si, care, desi necesita mai multa energie si organizare din partea ta, merita efortul, intrucat prichindelul tau va fi incurajat sa faca ceva constructiv.

Iata 8 modalitati prin care il poti tine ocupat pe cel mic:

 

  • Indeamna-l sa-si faca propriul desen animat

 

In loc sa urmareasca desene la televizor, convinge-l sa-si faca singur unul. Ofera-i o coala de hartie si creioane colorate si roaga-l sa-ti deseneze un erou si un personaj negativ. Cand termina, lasa-l sa-ti spuna povestea pe care si-a imaginat-o.

 

  • Lasa-l sa te ajute

 

Daca pregatesti masa sau faci curatenie, permite-i sa se implice. Da-i o responsabilitate de care se poate ocupa, in functie de varsta pe care o are. Pentru copiii mici, acest lucru ar putea insemna aranjatul mesei sau adusul ingredientelor de care ai nevoie pentru gatit. Cei mai mari te pot ajuta tocand legume, ducand gunoiul sau dand cu aspiratorul in propria camera.

 

  • Da-i o sarcina importanta

 

Ofera-i o sarcina pe care sa o considere foarte importanta. Spune-i ca trebuie sa faca un desen pentru bunica sau sa citeasca o carte pe care este esential sa ti-o povesteasca mai tarziu. Daca va considera ca treaba lui este indispensabila, nu se va plange ca trebuie sa o faca, ba mai mult o va indeplini cu succes.

 

  • Apeleaza la cutia de jocuri

 

Umple o cutie cu lucruri pe care cel mic le poate folosi pentru a se juca singur, cum ar fi carti de colorat, cu ilustratii sau de povesti, dar si puzzle-uri usoare. Asadar, comanda carti pentru copii si, cand va fi nevoie sa ii captezi atentia, inmaneaza-i cutia. La inceput s-ar putea sa nu fie incantat, dar, daca insisti, va ajunge chiar sa se distreze astfel si sa aleaga chiar el aceasta activitate.

 

  • Inventeaza un bol cu “idei”

 

Discuta cu el si incurajeaza-l sa vina cu idei de activitati pe care le-ar putea face cand se plictiseste. Noteaza-le si pune-le intr-un bol. Apoi, cand va fi cazul, spune-i sa aleaga una dintre sugestii. Avand in vedere ca au fost dorintele lui, va fi mai dispus sa le indeplineasca.

 

  • Ofera-i jucarii creative

 

Orice jucarie care ii permite copilului sa creeze il va distra cu siguranta mult timp. Investeste in piese tip lego, in puzzle-uri si plastilina. Cu acestea, nu doar ca se va juca ore intregi, dar isi va dezvolta si imaginatia.

 

  • Planifica o vanatoare de comori 

 

Ascunde o moneda sau un abtibild prin casa. Da-i celui mic un indiciu si lasa-l sa porneasca in cautarea comorii. Daca faci jocul mai dificil, el va reusi sa-si dezvolte abilitatea de a se descurca fara sa-ti ceara ajutorul si va deveni si mai rabdator.

 

  • Incurajeaza joaca in aer liber

 

Aminteste-ti cum faceau parintii tai. Da-i copilului o minge si un bat si lasa-l sa alerge. Ai grija sa fie intotdeauna in campul tau vizual si totul va fi bine.

In concluzie, data viitoare cand ai nevoie de cateva momente pentru tine, in loc sa-i dai celui mic telefonul, poti incerca una dintre metodele prezentate mai sus.

 

Sursa foto: unsplash.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*