Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Recunoștință pentru eroii în halate albe! Flori lansate din aeronave tip IAR deasupra Spitalului Județean Suceava

Mai multe acțiuni au loc cu prilejul sărbătoririi de către Forțele Aeriene Române a Centenarului Aviațiunii din Moldova. Evenimentele sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucție al Aviațiunii. Marți, 16 iunie, evenimentul a fost marcat în Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

Cu acest prilej, în zilele de 17 și 18 iunie, aeronave de tip IAR-99 ŞOIM şi IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană vor survola localități din regiunea Moldovei, iar deasupra spitalelor COVID-19 din Botoșani, Focșani, Iași și Suceava vor fi lansate flori pentru exprimarea recunoştinţei faţă de eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 PUMA și are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate. De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă.

De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*