Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Focuri de armă după contrabandiști! Captură însemnată făcută de polițiștii de frontieră la Vicovu de Sus și Brodina

În data de 13.06.2020 a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

S-a acționat pentru reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit. Polițiștii de frontieră au executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, fugind pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului.

La fața locului au fost descoperite 17 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 96.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

La aceeași dată,  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 16.20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, o persoană, care se deplasa către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acesteia, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus, a abandonat coletele și a fugit spre teritoriul statului vecin.

Au fost anunțate autoritățile din statul vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  23.400  lei. 

Și în acest caz țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*