Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Peste 300 de polițiști, la datorie, în minivacanța de Rusalii

În contextul minivacanței prilejuite de celebrarea Rusaliilor, la nivelul IPJ Suceava au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică pe raza  întregului județ, precum și pentru asigurarea intervenției imediate în cazul unor evenimente.

În perioada 06 – 08.06.2020, zilnic peste 300 de polițiști și 100 de patrule de poliție acționează pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor.
Una dintre prioritățile polițiștilor aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor.
Pentru siguranța traficului, pe cele mai importante artere rutiere din județ sunt amplasate 11 aparate radar. 45 de polițiști rutieri vor fi în trafic pentru siguranța circulației pe drumurile publice.
Grupele de intervențiedin cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale sunt mobilizate suplimentar și pot interveni la orice eveniment care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.

Vă recomandăm să fiți în continuare responsabili  și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!
Totodată, vă reamintim câteva sfaturi preventive utile în această perioadă:
În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare;
Nu lăsați deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;
Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă; de asemenea, învăţaţi-i cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora;
Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze  portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei;
Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată;
Dacă alegeți să plecați din localitate, nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor;
Verificaţi starea tehnică a autoturismului, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră;

Respectați regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor, precum și recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii infectării cu noul Coronavirus.
Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă, trebuie să circulați cu viteză redusă.
De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

Sursa: comunicat IPJ Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*