Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Amendă de 5.000 de lei pentru un sucevean pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

În ziua de 30.05.2020, intervalul 08:00-12:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o acțiune  pentru verificarea respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții. În cadrulacțiunii a fost întocmit un dosar penal  pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, și s-a aplicat o sancțiune contravenţională prevăzută de Legea 295/2004, în valoare de 5000 lei.

De asemenea, a fost anulat  dreptul de deținere port și folosire pentru 2 deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă și s-a clarificat  situaţia unui  număr de 3 deţinători  autorizaţi  de arme,  cu privire la aceștia urmând a fi  actualizate datele în bazele specifice.

Astfel, la 30.05.2020, lucrătorii din cadrul S.A.E.S.P. – I.P.J. Suceava, în urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 47 ani din mun. Suceava, posesor al permisului de armă, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă și nu a depus arma deținută, neletală cu destinația autoapărare, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea acestuia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”,  ce urmează a fi soluţionat procedural prin unitatea de parchet competentă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*