Vineri 21 Ianuarie 2022, Actualizat acum 20 zile 12:00 am

 

VIDEO Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a fost înmormântat

Foto: Basilica.ro

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost înmormântat vineri, 22 mai, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

După pecetluirea mormântului, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a îndemnat pe cei prezenți la rugăciune și neuitare.

„Să vă aduceți aminte de chipul lui ferm, bun și rugător, să-l așezați pe pomelnicele dumneavoastră la cei adormiți și să veniți la soroacele rânduite de pomenire. Să veniți, de asemenea, din când în când să vă reculegeți în acest loc sfânt, cerând Părintelui Arhiepiscop binecuvântare și rugăciune la Dumnezeu pentru noi cei încă rămași în lume.”

https://www.facebook.com/SihastriaPutnei/videos/603004830314057/

Începută în zori, înmormântarea s-a încheiat în jurul orei 17.00. În prima parte a zilei s-au săvârșit la Suceava Sfânta Liturghie și slujba de înmormântare, la Catedrala Arhiepiscopală – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Au slujit IPS Părinte Teofan ‒ Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților; IPS Părinte Teodosie ‒ Arhiepiscopul Tomisului; PS Părinte Damaschin Dorneanul ‒ Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La finalul slujbei de înmormântare s-au citit mesajele de condoleanțe transmise de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și de către Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Apoi, despre Înaltpreasfințitul Pimen au vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan și Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

Sursa: Doxologia.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*