Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Focar de coronavirus în spitalul din Rădăuți. 28 de cadre medicale au coronavirus

Focar de coronavirus la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți. DSP Suceava a procedat conform metodologiei INSP la testarea „personalului sanitar asimptomatic, contact direct cu caz confirmat în a VI-a și a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectant”.

În zilele de 15.05.2020 și 16.05.2020, au fost testate 122 de cadre medicale. În cursul zilei de azi, 18.05.2020 au fost primite rezultatele, 28 de cadre medicale fiind depistate pozitive.

Toate aceste persoane au fost internate în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți.

Conducerea spitalului a comunicat Direcției de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi și ture astfel încât activitatea pe secții să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP Suceava dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ prin creșterea vigilenței în efectuarea triajului epidemiologic zilnic”, susține directorul DSP Suceava,  Elena Manuela Trifan.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*