Miercuri 28 Iulie 2021, Actualizat acum 208 zile 12:00 am

 

Atenție! Ce trebuie să știți dacă mergeți la slujbă la biserică

Prin Ordin al Secretariatului General pentru Culte și Ministerului Sănătății privind măsurile pentru prevenirea contaminării cunoul SARS- CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității în lăcașurile de cult pe perioada stării de alertă, s-au aprobat recomandările privind activitatea în lăcașurile de cult.

Astfel, conform ordinului menționat,accesul în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiilor general valabile pentru prevenirea șilimitarea răspândirii infecțieicu SARS- CoV- 2.

Accesul persoanelor în lăcașurile de cult se va face limitat,cu respectarea unei suprafețe de 4 mp/ persoană, toți participanții (atâtpersonalul care deservește localul cât și persoanele care intră în lăcaș) fiind necesar să poarte mască care să acopere gura și nasul. Persoanele care intră în lăcaș își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție, la intrare.

La intrare se va face un triaj observațional și un va fi permisaccesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut, rinoree etc.

În locuri vizibile vor fi plasate anunțuri privind respectarea regulilor de distanțare fizicăși de acces în lăcaș.

Se recomandă să se evite atingerea sau sărutarea  obiectelor sacre de cult, iar binecuvântarea se va primi de la odistanță de cel puțin 1 metru.

Se va evita oferirrea/ primirea împărtășaniei în condițiile în care nu pot fi asigurate lingurițe și pahare de unică folosință. O dată la 4 ore se vor dezinfecta obiectele atinse frecvent de credincioși și slujitorii lăcașului, cum ar fimânerele  ușilor, icoanele, suprafețele etc.

Slujbele vor fi oficiate numai în aer liber cu respectarea și menținerea distanței între persoane.

Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*