Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Consiliul Elevilor Suceava lansează campania Solidari pentru viitor. 10.000 de elevi nu au tablete sau telefoane pentru orele online

Consiliul Județean al Elevilor Suceava, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean care apără drepturile și interesele legitime ale beneficiarilor primari ai educației, trage un semnal de alarmă asupra celei mai mari probleme a elevilor din această perioadă, și anume accesul la educație. Lipsa resurselor digitale și cea a accesului la internet este o problemă stringentă ce aduce odată cu ea imposibilitatea elevilor de a avea acces la sistemul de educație online.

Ordinul Ministerului Educației și Cercetării 4135/ 2020 prevede obligativitatea desfășurării procesului educațional prin metode digitale, fără a pune la dispoziție și resursele necesare. În județul Suceava, aproximativ 10.000 de elevi se află în această situație discriminatorie, neavând instrumentele digitale potrivite și acces la cursurile online.

„În acest sens, lansăm campania “SOLIDARI PENTRU VIITOR” prin care ne dorim să contribuim la rezolvarea problemei și, de asemenea, la asigurarea respectării dreptului la educație.  Dotarea spitalelor cu materiale de protecție este o necesitate și de aceea salutăm inițiativele și campaniile ce au fost făcute în această privință. La nivel național, prioritatea numărul doi în această perioadă dificilă este educația și asigurarea șanselor egale pentru toți beneficiarii primari ai acestui sistem. Deoarece această luptă nu este una ușoară și nu vom putea asigura un viitor mai bun decât dacă vom avea un obiectiv comun, facem apel către toate autoritățile, organizațiile non-guvernamentale și către toți cetățenii pentru a se alătura demersului nostru și pentru a demonstra că împreună putem face o schimbare”, se menționează în comunicatul elevilor.

Acest demers stă la baza unui viitor mai bun pentru actuala generație. Nu este corect să îți fie tăiate aripile și nu e corect să nu existe egalitate de șanse între colegi, din moment ce educația trebuie să fie gratuită. Subiectul digitalizării a reprezentat o utopie până acum, când suntem puși în fața faptului împlinit. După 7 săptămâni în care autoritățile încă nu au rezolvat problema, cred că este momentul să luăm atitudine și să fim solidari. Pe această cale, solicităm antreprenorului Ștefan Mandachi să se alăture demersului nostru, ca urmare a manifestărilor publice din domeniul educației și a interesului exprimat pentru rezolvarea problemelor actuale.”- Rafael Barac Bologa- președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

Toți cei care doresc să se alăture campaniei și au posibilitatea de a dona un dispozitiv funcțional și compatibil cu platforme educaționale utilizate, o pot face completând formularul (bit.ly/solidari-pentru-viitor) sau printr-un mesaj direct pe pagina de facebook a Consiliului Județean al Elevilor Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*