Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Noi detalii despre starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunţ de ultima oră de la Patriarhie

Patriarhia Română a transmis detalii de ultima oră despre starea de sănătate a ÎPS Pimen, diagnosticat zilele trecute cu COVID-19.

Starea de sanatate a Arhiepiscopului Pimen s-a ameliorat simtitor, a anuntat marti Agentia Basilica a Patriarhiei Romane.

“Conform informarii transmise astazi de echipa medicala sub ingrijirea careia se afla IPS Pimen, starea sa generala de sanatate s-a ameliorat simtitor”, a precizat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al BOR, pentru Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, “desi evolutia starii de sanatate este una favorabila, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a explicat ca Arhiepiscopul Pimen ramane in continuare internat”. “Spitalizarea si tratamentul adecvat se impun in continuare pentru o perioada care depinde de ritmul si evolutia vindecarii”, a mai spus Banescu.

“Patriarhia Romana multumeste medicilor si conducerii Institutului National de Boli Infectioase Prof. Matei Bals pentru eforturile si implicarea manifestate in tratarea tuturor pacientilor aflati acolo sub o atenta, profesionista ingrijire”, a afirmat Vasile Banescu, citat de Basilica.ro.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor se afla internat din 20 aprilie, la Spitalul “Matei Bals” din Bucuresti după ce a fost infectat cu noul coronavirus. ÎPS Pimen (90 ani), arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat slujba Învierii lui Iisus Hristos pe data de 18 aprilie, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din centrul orașului Suceava. Din imagini se vede că arhiepiscopul s-a aflat, alături de alţi preoţi şi călugări de la biserica „Sf. Gheorghe” a mănăstirii „Sfântul Ioan”, fără nici o măsură de protecție, cum ar fi mască sau mănuși, și fără a respecta distanțarea socială, deși în lăcaș se aflau mai mult de trei preoți.

Sursa: Romaniatv.net


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*