Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Directorul medical de la Spitalul Județean Suceava a demisionat din funcție

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, medicul Mircea Macovei, a demisionat din funcție după ce vineri s-a întors la serviciu ca urmare a vindecării sale de COVID-19. Funcția de director medical va fi ocupată de locotenent colonel medic Dinu Chioralia.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu este de acord ca directorul medical al SJU Suceava să revină pe această funcţie şi a solicitat să se ia măsuri în acest sens.

„Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, vă spun limpede. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a spus Orban.

Mircea Macovei este medicul care, în noaptea de 22 spre 23 martie 2020, a chemat toți medicii de la Suceava la muncă, invocând un ordin de ministru inexistent.

Apoi, Libertatea a scris că ortopedul Macovei operase, cu doar o zi mai devreme, deși avea simptome de coronavirus și nu își primise testul.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Dodo says:

    În tandem cu Chirap, fata bună la toate!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*