Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 44.000 lei aplicate de polițiștii Serviciului Rutier într-o acțiune pe linie de alcool

În perioada 28.02.-01.03.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 320 conducători auto și aplicate 97 sancțiuni contravenționale în valoare de 44.310 lei.

În cadrul acțiunii polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 14 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 11 pentru alte abateri rutiere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La 01.03.2020, în jurul orei 12.17, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Valea Moldovei un autoturism a intrat în gardul unei locuințe, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi operativ la faţa locului au identificat autoturismul intrat în gardul unei locuințe și pe conducătorul auto, un localnic de 45 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*