Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Traficul pietonal, închis pe partea dreaptă a podului de pe DN 2H, Milișăuți

În cursul nopții de 17 spre 18 februarie 2020, o porțiune de 27 m din trotuarul podului de pe DN 2H, Milișăuți, județul Suceava (între km 4+809 – km 4+836), s-a prăbușit în albia râului Suceava. Echipele Districtului de Drumuri Naționale Suceava au intervenit pentru protejarea porțiunii și închiderea traficului pietonal pe partea dreaptă a podului (sensul de mers dinspre Suceava spre Milișăuți).

Podul de la Milișăuți a fost inclus de DRDP Iași în lista transmisă CNAIR în vederea prioritizării la finanțare, în vederea intervenției cu lucrări de reparații capitale, fiind clasificat cu gradul 1 de urgență.

În acest sens, a fost efectuată o expertiză tehnică în anul 2018, concluzia expertului fiind necesitatea executării unor lucrări de reabilitare a podului existent, pentru readucerea la alcătuirea constructivă și condițiile de funcționalitate ale momentului actual, legate în special de creșterea capacității portante a structurii de rezistență și asigurarea condițiilor de gabarit și siguranță a circulației rutiere și pietonale. Scenariul luat în calcul prevede:
– consolidarea tuturor elementelor de infrastructură (două culei și 6 pile);
– construcția unei plăci de suprabetonare pe toată lungimea podului, la o lățime care să asigure o parte carosabilă de 7,8 m, două trotuare de 1,5 m lățime și montarea unui parapet de siguranță a circulației rutiere de tip foarte greu, cu nivel de siguranță H4B;
– aplicarea unei precomprimări exterioare, care să asigure preluarea la nivelul suprastructurii podului a sporului de încărcări permanente și utile prevăzute de normele tehnice de proiectare actuale.

Totodată,  podul de la Milișăuți a suportat o serie de reparații în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitații, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea și reconstrucția totală a deschiderilor 6 și 7 (ultimele de pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milișăuți).
Degradările actuale au avut loc la deschiderea 2 a podului, care face în continuare obiectul solicitărilor de finanțare în vederea reabilitării.
Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*