Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

O suceveancă este cea mai tânără șoferiță de TIR din Europa. O „copilă” de doar 21 de ani stăpânește un mastodont de 40 de tone

La doar 21 de ani Roxana, o tanara ambitioasa isi traieste visul din copilarie : sa devina sofer profesionist. Multi poate nu au avut incredere in reusita ei, poate uneori chiar au incercat sa o faca sa se razgandeasca , dar astazi are volanul unui camion printre degete si este tare mandra de ea!

In anul 2017 , pe cand avea 18 ani, l-a cunoscut pe logodnicul ei care lucreaza ca sofer de camion  la o firma de transport din Danemarca . In apropierea sarbatorii Pascale a invitat-o sa vina in vacanta la el, la vremea aceea el nu stia ca este pasionata de aceasta meserie.Pentru ca i-a placut atat de mult meseria logodnicului ei, a ales sa il insoteasca in curse timp de 2 ani si jumatate, ulterior ea a revenit in tara pentru a obtine si ea permisul de conducere.

Pareri din partea rudelor si prietenilor au tot fost , cum ca ea nu are cum sa conduca un camion, nu o sa se descurce , ca aceasta este o treaba de barbat. Din acest motiv atunci cand a obtinut permisul, toti au fost luati prin surprindere.

Datorita faptului ca nu a fost demotivata, la sfarsitul anului 2019, Roxana a obtinut categoriile C, CE si atestatele.

O intamplare amuzanta a avut loc in momentul in care a terminat scoala de soferi si s-a prezentat la examenul pentru permis, politistul care se ocupa de grupa ei a zis ca efectiv “ face misto de el “ , ca este o gluma iar atunci cand a vazut-o ca se pregateste sa inceapa examenul , a intrebat-o daca nu cumva a gresit categoria .

Acum presupunem ca si domnul politist s-a simtit consternat ca singura fata din echipa a trecut cu brio acest exament din prima incercare, fiind singura care a depasit cu brio examenul.

Roxana nu considera ca este imposibil ca o femeie sa devina soferita de camion, atata timp cat iubesti meseria aceasta si exista pasiune in ceea ce faci.

De aproximativ 3 luni lucreaza cu viitorul ei sot la o firma de transport din Danemarca. Amuzant este insa faptul ca atunci cand se intalneste cu colegii de breasla , acestia nu cred ca ea poate sa conduca un camion, a tot auzit afirmatii de genul “ TIR ul asta merge singur” , “ Nu te vezi la volan”.

Ne poveste despre prima ei experienta in lumea soferilor profesionisti

Prima cursa a soferitei noastre nu a fost una usoara, ca orice persoana incepatoare avea senzatia ca nu are loc pe drum , dar totusi prin ambitia de care a dat dovada a reusit sa treaca cu bine si de aceasta temere. Chiar daca si ea sustine ca este o meserie pentru barbati, nu se lasa mai prejos si pune umarul la treaba atunci cand vine vorba de incarcarea / descarcarea marfurilor, bineinteles sub indrumarea atenta a logodnicului ei.

Sursa: atelieruldeacasă.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*