Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Avantajele si dezavantajele unor boxe portabile

Atunci cand vrei sa asculti muzica la o calitate mai buna sau sa redai anumite continuturi de pe diverse device-uri, o boxa portabila ar putea fi de un real folos. Sunt o multime de motive care ar trebui sa te faca sa cumperi un astfel de gadget, dar si cateva care ar trebui sa te puna pe ganduri daca e sau nu ce ai nevoie.

Primul avantaj al acestor aparate e faptul ca scapi de fire. Nu trebuie sa mai faci legatura dintre dispozitivul de redare si ele prin cablu, ci totul e mult mai simplu, prin tehnologia Bluetooth. Pentru asta insa, trebuie ca aceste doua device-uri sa fie compatibile.

Boxele portabile sunt foarte apreciate pentru faptul ca permit redarea continutului cu un volum mai ridicat, cand vine vorba de gadgeturi precum telefoane mobile inteligente sau tablete. Astfel, daca vrei sa asculti muzica, sa te uiti la filme, sa dai play la un audiobook etc., de pe un astfel de dispozitiv, volumul va fi mult mai tare si mai placut.

Aceste aparate nu au nevoie de un stick de memorie sau de un card pentru a reda piesele, ci pur si simplu stabilesti o conexiune Bluetooth. Sunt de mare ajutor mai ales parintilor care au copii mici pe care nu vor sa ii lase cu ochii in ecrane si doresc sa ii distreze cu muzica de diverse stiluri.

Sunt si variante care accepta redarea de pe dispozitive externe, fara a fi necesara conexiunea Bluetooth. Pur si simplu introduci un stick cu muzica, de exemplu, si boxa va emite ceea ce se afla pe el.

Produsele acestea se alimenteaza de obicei prin reincarcarea acumulatorilor. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai dai banii pe baterii, insa, in anumite momente nu le vei putea folosi, deoarece trebuie lasate la incarcat.

Daca vrei sa cumperi o boxa portabila Akai sau una de la oricare alt brand, un alt avantaj e dat si de faptul ca aceste articole sunt accesibile financiar. Ti le vei permite cu usurinta, astfel incat sa te poti bucura de ele. Vei vedea ca sunt de diverse forme, culori, cu tot felul de functii care iti vor oferi o experienta placuta.

In ceea ce priveste dezavantajele, unul dintre ele e acela ca o astfel de boxa nu va oferi un sunet la fel de puternic si clar ca una clasica, ce are conexiune prin fir. Da, va fi poate mai bine decat sa asculti muzica de pe telefon/tableta, dar mai e mult pana cand sa ajunga la performantele unui sistem audio.

Un alt dezavantaj e cel dat de autonomia bateriei. Cu cat asculti mai multe melodii, cu atat va trebui sa incarci mai des boxa. Modelele cu acumulatori mai mari, care sa tina intreaga zi, sunt ceva mai costisitoare.

Un ultim aspect mai neplacut e dat de faptul ca trebuie sa ai grija la distanta maxima de redare. Mai exact, fiecare model promite calitate atata timp cat nu ai mai mult de un anumit numar de metri intre boxa si dispozitivul de pe care pui muzica.

Acestea fiind zise, ramane sa analizezi tu foarte bine atat punctele forte, cat si cele slabe si sa decizi in final daca ti-ar fi sau nu de ajutor un astfel de produs.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*