Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Uneltele folosite în reparațiile auto

Sunteți  începător ca și mecanic auto sau doar un posesor de autovehicul căruia îi place să facă singur reparațiile la mașină?  În afară de anumite îndemânări, veți avea nevoie însă și de un set adecvat de unelte pentru reparat. În funcție de producătorul mașinii dvs., de modelul acesteia și de anul fabricației mașinii, există unelte specifice și de neînlocuit pe care le puteți găsi în magazinele online. Există mult prea multe tipuri diversificate de unelte auto cât și mulți producători de astfel de unelte, deci, prin urmare, veți avea nevoie de:

Un set de chei și piulițe. Adesea, aceste seturi se achiziționează în truse convenabile și rezistente care mai conțin și chei hexagonale, șurubelnițe, chei cu clichet, prelungitoare cât și alte unelte.

Clești. Aceste unelte manuale, de tipuri și de mărimi diferite, vă sunt necesare pentru a lucra cu cablurile de la mașină sau piesele electronice din bord. Mai există și dispozitive de îndepărtat plasticul de pe firele electrice și cutere.

Cheia de cuplu. O astfel de unealtă este folositoare pentru a seta un cuplu adecvat atunci când fixăm șuruburi, piulițe și bujii. În cazul în care se face o înșurubare nu se face cum trebuie, este posibil ca acest cuplu să se deterioreze, să se înțepenească sau chiar să se îndoaie.

Cheile pentru piulițe. Nici un mecanic auto nu s-ar putea descurca fără aceste utile unelte manuale. De obicei, veți avea nevoie de o trusă întreagă de astfel de unelte de mărimi diferite. Ca și specific, cheia pentru piulițe are un capăt rotund iar celălalt capăt este deschis.

Șurubelnițele. Cu siguranță veți avea nevoie de șurubelnițe Philips și de șurubelnițe cu cap plat cât și de șurubelnițe cu mâner lung pentru lucrul cu piese la care se ajunge mai greu.

Ciocan cu cap de lemn. Un astfel de ciocan se va folosi pentru a se îndepărta șuruburile înțepenite. De asemenea, îndemânos ar fi și un ciocan cu cap de plastic. Acest tip de ciocan este acoperit cu un material moale pentru a se preveni afectarea suprafețelor metalice. Și un ciocan mic cu cap metalic poate fi folositor pentru reparațiile auto.

O sursă de lumină. Cel mai adesea, o lanternă de mână sau o sursă de lumină stabilă sunt cele mai necesare. Lanternele moderne au leduri în loc de becuri cu bulb și emit lumini mai strălucitoare și deservesc un timp mai îndelungat.

Un multimetru. Aceste tipuri de unelte multi-funcționale sunt vitale atunci când este vorba de a lucra cu cablurile auto, în diagnosticarea circuitelor, la măsurarea voltajului și a curentului. Unele dintre multimetre au chiar funcții de a măsura temperatura locală a unei piese, ajutând astfel la depistarea elementelor supraîncălzite.

Șurubelnița cu acumulatori. Aceste unelte vor ajuta la îndepărtarea sau montarea rapidă a șuruburilor. Se pot alimenta cu baterii sau cu acționarea pneumatică.

Diverse substanțe de curățat și lubrefianți. Aceste produse se găsesc sub formă de pastă, pulverizatoare sau lichide, în funcție de piesa sau de sistemul la care se vor folosi.

În magazinul nostru online Autopieseonline24.ro puteți găsi toate acestea și mult mai multe alte unelte și accesorii pentru întreținerea mașinii și reparațiile auto.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*